HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Szabályok és segítség

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Szabályok és segítség   Kedd Aug. 04, 2015 5:01 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Szabályok és segítség   Szer. Aug. 05, 2015 2:48 pm

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK


1. Kezdés

Ahhoz, hogy játszani kezdhess, előbb regisztrálnod kell, majd megírnod a karakterhez tartozó előtörténetet, amelyet az egyik adminisztrátor elbírál. Amennyiben az előtörténeted elfogadásra kerül, belekezdhetsz a játékba. Mindenkinek 2 hete van regisztráció után elkészíteni az előtörténetet - amennyiben ezt nem teszi meg és ezt az egyik adminisztrátornak sem jelzi, a regisztrációt töröljük!

2. Szabályok és leírások

A szabályok, valamint a karakteralkotáshoz szükséges leírások elolvasása kötelező, illetve a játék során is be kell ezeket tartani - nem véletlenül alkottuk meg őket.

3. Avatár, aláírás és képes tartalmak

Az avatár mérete PONTOSAN 320 pixel magasságú és 200 pixel szélességű legyen! Az avatáron szerepelhetnek hírességek, de legyen valós a kép! A rajzolt/festett/animált/stb. avatárokat, valamint a mozgó avatárokat nem fogadjuk el. Képet időnként válthatsz, de kérünk ne napi és ne is heti rendszerességgel. Play by-t, vagyis avatár-modellt azonban csak valamelyik adminisztrátor engedélyével változtathatsz.
Az aláírás (ha kép, vagy mozgókép) ajánlott mérete 500 x 250 pixel, magasabb esetleg lehet (ne sokkal), de szélesebb semmiképp ne legyen, mert széthúzza az oldalt. Továbbá, az oldalra bármilyen hozzászólásban feltöltött kép se legyen 500 pixelnél szélesebb, mert ugyanez történik!

4. Netikett és helyesírás

Az egész oldalon érvényesek a Netikett szabályai, így kérjük ezeket tartsátok be! A szabályok elég alapvetőek, pl: Ne írj mindent csupa nagy betűvel!; Vessző után tégy szóközt!; stb.
A helyesírásra pedig tessék odafigyelni! Egy vesszőhibáért senkinek nem harapjuk le a fejét, de a helyesírási hibák halmozásáért már küldünk figyelmeztetést. Emellett, a játéktéren nem használhatóak hangulatjelek, kérjük ezeket kizárólag a játéktéren kívül alkalmazzátok!
Szigorúan TILOS a káromkodás, a csúnya szavak használata - legalábbis cenzúra nélkül. Ha csúnya szót, káromkodást készülsz leírni, csillagozd ki, vagy egyéb speciális karakterrel törd meg a szót, hogy abból úgymond ne lehessen kiolvasni a káromkodást.

5. Multi karakterek

Megengedett a multik létrehozása (vagyis hogy egy játékosnak több karaktere legyen az oldalon), viszont arra mindenkit megkérünk, hogy ne magatokkal játsszatok, sőt ha egy mód van rá, a saját karaktereitek egymás között ne is lépjenek kapcsolatba egymással. Ha úgy tapasztaljuk, hogy a több multi létrehozásával régi karaktereid elhanyagolod, nem fogunk több multit engedélyezni, ezért mindig tartsd szem előtt, hogy csak annyit alkoss meg, amennyit bírsz! Itt szeretnénk emellett jelezni, hogy aki már legalább 3 hónapja nem lépett be a karakterrel, vagyis inaktív és erről senkinek sem szólt, azt töröljük!

6. Tiszteld mások karaktereit

Karaktert megölni vagy annak olyan mértékű maradandó károsodást okozni, amit visszafordítani már nem lehet, csak az illető karakter játékosa és (halál esetén) valamelyik adminisztrátor előzetes engedélyével lehet.
Nem irányíthatod más karakterét, vagyis nem írhatod le, hogyan reagált adott helyzetben (pl. hogy megütötted és ő elfutott), mert nem tudhatod, mit szándékozik tenni!

7. Fórumra nem való dolgok

Ez egy játék! A fórumra nem való dolgokat ne itt vitassátok meg, maximum privát üzenetben. Ha egy játékossal gondod támadt, a karakterrel még nem kell vele úgy viselkedni, kérjük a játéktéren ne adjatok valós okokat a karakterek közötti nézeteltéréseknek!

8. Büntetések

Aki nem tartja be a szabályokat és halmozza a helyesírási hibákat, alkalomadtán büntetésben részesülhet. Ha a büntetések elérik a 100%-os szintet, bannolással, de akár végleges kitiltással is honorálhatjuk a karakter szabálysértésekkel szembeni szorgalmát.

9. Staff tisztelete

Az adminisztrátorok szavát érdemes meghallani és aszerint cselekedni. A figyelmeztetések, szankciók és egyéb intézkedések nem megkérdőjelezhetőek, ezt az egyet mindig tartsátok szem előtt, hogy ha valamire megkérünk, akkor annak tegyél eleget - felesleges dolgokért nem szoktunk szólni!

10. Ne lopj

Az adminisztrátorok az oldalon fellehető tartalmak előállítására időt áldoztak, ezért kérünk, tartsd ezt tiszteletben és ne lopj! Az oldalon él a szerzői jogok védelme. Ha esetleg szeretnél valamit felhasználni az oldalról, az előzetes írásbeli kérvényezést és annak jóváhagyását, vagyis engedélyt kíván valamelyik adminisztrátor részéről!

A változtatás jogát fenntartjuk, az esetleges szabályváltozásokról azonban mindenkit értesítünk a főoldalon!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Szabályok és segítség   Szer. Aug. 05, 2015 2:54 pm

SEGÍTSÉG KEZDÉSHEZ


1. Regisztráció

Regisztrálni a karakter nevével kell (keresztnév + vezetéknév), nem a sajátoddal, számokat pedig semmi esetre sem tartalmazhat a regisztrációs név!

2. Szabályzat és leírások

Regisztráció előtt (de még utána is jobb, mint egyáltalán nem!) olvasd el a szabályokat és a leírásokat! Ezek nem ismerete ugyanis nem ment fel a betartásuk alól, mindenkinek saját felelőssége a tájékozódás.

3. Avatár és profil

Tölts fel a karakterednek avatart, illetve a profilodban a karakteredhez tartozó információkat (Nem, Születési idő, Tartózkodási hely, stb.) is add meg - ugyanis az előtörténet mellett ezek is feltételei az elfogadásnak.

4. Kocka

Ha idegen fajú karaktert szeretnél létrehozni, képességtípusa az oldalon kockadobással is eldőlhet, diák karakter esetében a házbeosztás is. Ennek részletesebb leírása ITT található.
A kockadobás opcionális mind a képességtípust, mind a házbeosztást illetően. Ajánlatos viszont tisztában lenni a móddal, ugyanis az oldalon előfordulhatnak majd olyan helyzetek és feladatok, mikor a játékosnak tudnia kell, hogyan használja a kockát.
5. Előtörténet

Írd meg a karakter előtörténetét az előtörténet minta szerint. Az előtörténet címe a karaktered neve legyen és ha esetleg úgy töltöd fel, hogy még nincs kész, mert még alakítanád és nem akarod, hogy az adminisztrátorok elbírálják, a címben ezt is jelezd!

6. Foglaló használata

Az avatarfoglalót az előtörténet elfogadása után veheted igénybe. Avatart foglalni mindenkinek kötelező. Ha ketten szeretnétek ugyanazt az avatar-alanyt, az előtörténet elkészülési ideje lesz a mérvadó - vagyis, aki gyorsabb volt, az formálhat jogot a használatára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Szabályok és segítség   Szer. Aug. 05, 2015 2:59 pm

JÁTÉKMÓD SZABÁLYAI


1. Írásmód

Mind az előtörténetet, mind a játékot E/1-ben, vagy E/3-ban írjuk! Kérjük, az előtörténetet az egyik szerint írd meg (esetleg a felsorolásoknál lehet más, mint a Történet részben, a választásnál ugyanis csak utóbbit vesszük figyelembe!) és a jövőben is tartsd magad a kiválasztott módhoz, ne váltogasd ezeket hozzászólásonként! Aki pedig nem ragaszkodik körmeszakadtáig az E/3 játékmódhoz, azt megkérjük, próbálja ki az E/1-et, mert úgy sokkal izgalmasabbá és pörgősebbé tehető a játék!

2. Hozzászólások stílusa

A párbeszédeket kötőjellel (-) jelöljük, illetve a gondolatokat is lehet így jelölni, viszont a párbeszéd bezárása után oda kell írni, hogy ez egy gondolat volt (tehát lényegében főként a könyvek stilisztikáját kell követni). A kötőjelen kívül nem használunk más (pl: / és ~) jeleket. Példa:
Így néz ki egy párbeszéd megkezdése:
- Szia, a nevem Melanie! - köszöntöttem az ismeretlent.

És így egy gondolat:
- Nekem soha nem sikerül semmi! - gondoltam.

Ha esetleg mégis vannak bevett szokásaid ezzel kapcsolatban, nem fogunk leszúrni, rugalmasak vagyunk, csak arra kérünk, legyen mindig egyértelmű, hogy az adott szövegrész párbeszéd része, vagy csak gondolat, esetleg leírás volt.

3. Hozzászólások hossza

A hozzászólások ne legyenek rövidek (gondolok itt 2-3 mondatra), minimum tíz sort írjatok - igaz, ez is viszonylag rövidnek számít, de nem akarjuk megkötni a kezeteket. Mindenesetre próbáljatok választékosan és színesen fogalmazni, mivel úgy élvezhetőbb lesz a játék.

4. Párhuzamos játékok

Egyszerre több játékot is játszhatsz és több helyszínen is tartózkodhatsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy amíg egy játékod le nem zárult, addig az ott megtörtént eseményekre nem hivatkozhatsz! Ennek a játékmódnak az előnye, hogy nem kell egy játékospartnerre várnod sokáig, a hátránya viszont az, hogy szükséged lesz hozzá egy játékospartnerre. A játéknak a megfelelő helyszínen tudsz új témát nyitni.

Tartsd azonban szem előtt, hogy ha valakivel elkezdesz egy játékot valamelyik helyszínen és egy másik karakter úgy dönt, hogy csak azért is odapofátlankodik, megteheti. Persze járható út az is, hogy előbb megkérdezi, nem jelent -e ez gondot a játékostársaknak. Mindenesetre ettől a játék kicsit izgalmasabbá és közösségibbé válik és bármi megtörténhet (ahogy az életben is). Ha valakivel mégis előre eltervezett, kötött menetű, privát játékot szeretnél folytatni, megkérheted az odapofátlankodó illetőt PÜ-ben, hogy legyen szíves ne zavarja meg a ti játékotok.

5. Helyszínek

Igyekeztünk minden szükséges helyszínt létrehozni a játéktéren, ahol csak egy karakter megfordulhat - ha esetleg mégis szükséged lenne valamilyen új fórumra, azt jelezheted valamelyik adminisztrátor felé, aki ha úgy látja, valóban szükséges az a bizonyos helyszín, létrehozza azt.

6. Dátumok, időjárás, napszakok

Ezt természetesen nem tudjuk beszabályozni, mert gyakran megesik, hogy egy-egy adott napon, sőt napszakban írt játék több napon át is elhúzódhat, de megtörténhet ennek az ellenkezője is, hogy egy poszton belül időugrás történik (ezt kérlek azonban mindig jelöljétek: ~1 hét múlva~, vagy hasonló jelölésekkel, kellőképp elválasztva a hozzászólás többi részétől!).

Az általános szabály azonban az, hogy ha valakikhez, akik megkezdtek egy játékot és becsatlakoznál, olvass vissza, hogy mit írtak az aktuális napról, napszakról, időjárásról! Ha épp semmit, akkor természetesen úgy alakítható, ahogy neked tetszik, de kérünk mindenkit, hogy egy játékon belül ne legyen az, hogy A karakter napos reggelt ír, B karakter pedig ezt nem véve figyelembe hóviharos éjszakát!

Illetve megkérünk mindenkit, tartsa magát a játéktér éghajlatához, melyről ITT olvashatsz részletesen.

7. Felnőtt tartalmak

Nem tiltott a felnőtt tartalmú játékok kijátszása, persze nem sértve a közízlést (pl. a "bedugtam a f*szomat" helyett ki lehet ezt fejezni sokkal finomabban és kreatívabban is) - kérjük ezt tartsátok be! Mindemellett viszont tilos bárminemű sz*xuális, pornográf képes, videós tartalmat feltölteni az oldalra! Oldjátok meg írásban, mindenkinek van képzelőereje.

8. Káromkodások

TILOS a káromkodás, a csúnya szavak használata - legalábbis cenzúra nélkül. Ezért komoly büntetésre számíthat az, aki megsérti. Ha csúnya szót, káromkodást készülsz leírni, csillagozd ki, vagy egyéb speciális karakterrel törd meg a szót, hogy abból úgymond ne lehessen kiolvasni a káromkodást. Aki ezt megsérti, azzal nem csak a mi oldalunk, hanem a hungarianforum.com tárhely szabályzatát is semmibe veszi!

9. Kérdések

Ha bármi nem világos, kérdezhetsz a Kérdések témában hozzászólással, amit valamelyik adminisztrátor amint tud, megválaszol. Ezen felül küldhetsz privát üzenetet is az adminisztrátoroknak. Kérünk minden újdonsült tagot, hogy ne a játékosokat zaklassák kérdéseikkel - a játékosokat pedig, ha nem 101%-ban biztosak a dolgukban, ne válaszoljanak. Inkább semmit, mint rosszat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Szabályok és segítség   Szer. Aug. 05, 2015 3:00 pm

SEGÍTSÉG KOCKADOBÁSHOZ


A fórumba épített Tíz oldalú kocka véletlenszerűen generál számokat 0 és 9 között, ennek segítségével bízhatod a véletlenre és a szerencsére a karaktered sorsát. A kockával 1-től 99-ig lehet gurítani két darab Tíz oldalú kocka segítségével, a kapott értékek pedig a számjegyeknek lesznek megfeleltetve - így tehát a két számjegy egymás mellé illesztésével jön ki az eredmény. A 0 értékű kocka a vonallal áthúzott.

Példa: az első kockával 6-ot dobok, a másodikkal 3-at. A szám amit dobtam tehát 63.
Példa 2: az első kockával 0-t dobok, a másodikkal 9-et. A szám amit dobtam tehát 09 (vagyis 9).


Az oldalon elsődlegesen az idegen karakterek alfaja, valamint a diákok házbeosztása dőlhet el, használata nem kötelező - a kalandor típusú játékosok azonban bátran használhatják (fellebbezést nem szeretnénk, hogy például dobtál és nem tetszett az eredmény, úgyhogy mégis inkább te döntenél - még a dobás előtt határozd el magad, hogy te döntesz vagy inkább kockáztatsz).

A dobáshoz a következő kódot kell a hozzászólásba másolnod (csillagok nélkül, azokat töröld!):

Kód:
[roll*="Tíz oldalú kocka"][/roll]   [roll*="Tíz oldalú kocka"][/roll]


Az eredményeket, vagyis a számoknak és/vagy intervallumoknak megfeleltetett értékeket előre közöljük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Szabályok és segítség   

Vissza az elejére Go down
 
Szabályok és segítség
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Kazamata Szabályok
» Szabad Játék (1)
» Képzések szabályzata
» Katsumi Kawachi
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Alapok-