HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Lachlan Alistair Morven

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Lachlan Morven

avatar

Nem : Férfi
Kor : 25
Faj : Idegen, Vesper
Képesség : Teleportálás
Foglalkozás : Cukrász
Előtörténet : Behind closed doors
Zeném : Alas, Lord is Upon Me

TémanyitásTárgy: Lachlan Alistair Morven   Szomb. Aug. 08, 2015 1:18 amLachlan Alistair Morven


Faj, típus: Idegen, Vesper

Nem: férfi

Születési idő, hely: 1993. január 19. Inverness, Skócia, Egyesült Királyság


Foglalkozás: az Eilean-i cukrászdában dolgozom főként a színfalak mögött, de időnként ha szükséges én is beállok a pultba, és/vagy felszolgálni. Emellett az akadémiának is dolgozok, pontosabban anyámnak és a nagybátyámnak segítek - mikor egy új ifjonc képessége jelentkezik, én teleportálom őket a megfelelő helyre.


KINÉZET

Magas vagyok és vékony testalkatú, kb. 186 cm. Nem vagyok az a szanaszét gyúrt alkat, pont annyi izom van rajtam amennyi kell. Bőröm elég sápadt, arcom karakteres és hosszúkás, orrom egyenes, ajkaim teltek. Szemem színe kék, a hajam pedig barna és hosszú.
Testemen nagy mennyiségben találhatóak különféle tetoválások - ezzel és az öltözködésemmel is jelzem, mely szubkultúrához tartozom. Főként farmert, bakancsot, hosszú ujjú pólót és hosszú bőrkabátot hordok. A ruhatáram szinte csak és kizárólag fekete darabokból áll.
Állandó kiegészítőim egy fekete bőröv súlyos fém övcsattal, nadráglánc és egy fém-medálos nyaklánc, mely azelőtt az apámé volt. Időnként gyűrűket és szegecses csuklópántokat is hordok.
A cukrászdában természetesen követelmény fehér ing és a kötény - eleinte furcsa volt, de már megszoktam a viselését. Annál jobban esik utána felvenni a sötét göncöket.

SZEMÉLYISÉG

Alapvetően nyugodt, megfontolt férfi vagyok rengeteg cinizmussal és szarkazmussal - sokan egyenesen arrogánsnak tartanak, akinek semmi sem jó, aki csak azért ír le a dolgokat, mert az másoknak tetszik. Többször vágták már a fejemhez, hogy görcsösen ragaszkodom megrögzött kívülállóságomhoz és ez viszonylag idegesítővé tulajdonságom. Kerülök mindent ami közrajongás tárgya, az ezekkel kapcsolatos negatív gondolataim pedig sosem vagyok rest hangoztatni. Nyelvem gyakran éles és ezzel megbántok másokat, nehezen ismerem el a vereséget és kérek bocsánatot. Tág ismeretekkel, széles lexikális tudással rendelkezem és ezt nem átallom mások előtt fitogtatni, vagy kijavítgatni, kioktatni akárkit aki hibázik, ez a másik idegesítő tulajdonságom.

Hiszek a meggyőződéseimben, mások nézeteit ezért nem vagy nagyon ritkán fogadom el. Emiatt gyakran ítélkezem mások felett, saját igazságaim azonban sokak szerint önmagamra nem vonatkoztatom... hogy egy klasszikus idézettel éljek, szerintük „bort iszom és vizet prédikálok”. Könnyen megsértődöm, felhúzom magam és sok olyan apróságon is idegeskedem, amin nem kéne, de ebből a külső szemlélő szinte semmit sem sejt. Érzelmeim képes vagyok tökéletesen leplezni, ha szükség van rá. Jó emberismerő vagyok, tudok olvasni az apró jelekben és viszonylag hamar kiderül számomra, ha hazudnak nekem. A sok belső bizonytalanságot próbálom ellensúlyozni őszinteségemmel - ami a szívemben van azt mindig kimondom, még akkor is ha fáj. Nem kedvelem azokat az embereket, akiknek szemérmetlenül több jutott; az igazságtalanságot sem viselem könnyű szívvel, kivéve ha éppen felém billen a mérleg nyelve.

Nem vagyok híve az erőszaknak, de ha kell persze meg tudom védeni magam, egyáltalán nem vagyok gyáva. Rendszerető vagyok és precíz, de szükség esetén tökéletesen átlátom a káoszt. Mindezek mellett viszont a végletekig türelmes is tudok lenni, sőt pozitív, energikus, humoros - ez nálam gyakran ingadozó hangulatomtól és kedvemtől függ. Jobban szeretem a távoli és érinthetetlen, sötét varjú-figurát, de amikor felszabadult vagyok képtelen vagyok gátat vetni pozitív gondolataimnak, amik a viselkedésemben is tükröződnek. Jellemzően akkor érzem magam a legjobban, mikor azzal foglalkozhatok, amit szeretek - ezek a témák képesek egészen fellelkesíteni. Mint amilyen a súlyos, sötét északi zene, a horrorfilmek és az íjászat... és persze a cukrászmesterség.

Erősségek: szerintem jó cukrász vagyok, ezt a környezetem is meg szokta erősíteni. Szeretek is ezzel foglalkozni.
Ügyesen használom a képességem, mert sokat foglalkoztam vele - persze még kis ideig fejleszthetem, de nemsokára véglegesen beáll. Mindenesetre szerintem máris nagyszerű munkát végeztem ezen a téren.
Nagy erősségem, hogy őszinte vagyok bárkivel, bármilyen helyzetben, egyesek szerint túlságosan is... viszont aki kikéri a véleményem az bizton számíthat rá, hogy nem fogok köntörfalazni.


Gyengeségek: nem tudom magam olyan könnyen elengedni idegenek társaságában, nem megilletődöttségből, egyszerűen csak fogalmam sincs, mit mondjak ismeretlen embereknek, akikkel nincs még semmilyen közös témánk.
Nem tűröm túl jól, ha hagyományos módon kell utaznom valahová, mindig feszült és kissé ideges, meg türelmetlen leszek tőle... ez vonatkozik arra is, ha épp andalogva kell romantikus sétát tennem a barátnőmmel. Egyszerűen az ilyesmit nem nekem találták ki.
Egyszerűen képtelen vagyok bármilyen növényt életben tartani, pedig próbálkoztam. Az elhelyezés átgondolatlanságán kívül általában a locsolás teljes elmulasztása az, ami beteszi a kaput (szerencsére az állatokkal nem ez a helyzet, azokkal különben is jobban kijövök).


Félelmek: a legnagyobb félelmem már valóra vált, mikor elveszítettem az édesapámat.
Bagatellnek tűnhet ezek után, de más most hirtelen nem jut az eszembe: félek attól, hogy egyszer majd le kell vágnom a hosszú hajam.


KÉPESSÉG

Teleportálás: képes vagyok a térben utazni, A pontból B pontba eljutni anélkül, hogy megtenném a konkrét távot. Az utazás nagyon gyors, nagy távok esetén 2-3 másodpercre van szükségem ahhoz, hogy a képességem segítségével eltűnjek, majd egy másik helyen felbukkanjak, rövid távok esetén mindez a másodperc tört része alatt lezajlik. Önmagam, illetve kisebb tárgyak, csomagok utaztatása mára már egyáltalán nem kihívás, de a gyors egymásutánban bekövetkező el-, majd feltűnések engem is kifárasztanak. Ami igazán megterhelő, ha másokat kell magammal vinnem, vagy egyedül küldenem... képes vagyok ugyanis más személyek teleportálására is (tárgyakéra nem), ehhez elég az a pár másodpercig tartó, megszakítás nélküli érintés. De az nagyon sokat kivesz belőlem, ha nem csak, vagy egyáltalán nem vagyok jelen a teleportálás után. Sok teleportálás után gyors egymásutánban, vagy ha másra is kiterjesztem a képességem migrénes fejfájás kezd el gyötörni, ami akár órákig is eltarthat és nem segít rajta semmilyen gyógyszer. Egyedül az képes enyhíteni ha alszom egyet... feltéve hogy elég enyhe ahhoz, hogy el tudjak aludni mellette.

MÚLT

Az én történetem nem lesz hosszú, tekintve, hogy alig 22 éve jöttem világra. Inverness-ben születtem, a felföld egyik legnagyobb városában és apám után kaptam a második nevem. A gyermekéveim ugyanúgy teltek, mint bárki másnak: óvoda, iskola, a szokásos küzdelmek a tinédzser-évek alatt... egy szóval semmi említésre méltó. Édesapámmal nagyon jóban voltam mindig, közel álltunk egymáshoz és mindent meg tudtunk beszélni. Sokban hasonlítottunk is egymásra. Az édesanyám... nos, vele már kevésbé. Nem volt túl erős és következetes nő, de azt egy szóval sem mondhatnám, hogy nem volt jó anya. A legjobb tudása szerint nevelt és ő is nagyon szeretett engem. De a hosszú házas évek után apámmal már kevésbé jöttek ki jól. Mikor új munkahelyre ment, ott megismert egy férfit, akibe beleszeretett. Nem volt aljas, sosem csalta meg apámat... ellenben őszintén elmondta az érzéseit és megbeszélték, hogy a kapcsolatukon már nem lehet javítani, így elválnak. Persze letaglózott a hír és engem is megviselt a változás, de tiszteltem őket az őszinteségükért és az egymás iránt tanúsított tiszteletükért.

17 évesen, mikor jelentkezett a képességem édesapám egyik munkatársa, Melanie MacClannough volt az, aki segített. Ő is egy idegen volt és pontosan tudta, min mentem keresztül, hisz ő is átélte. Azelőtt titkolta valódi énjét előttem és apám előtt is... de tovább nem tehette. A szárnyai alá kellett vennie, segített megszilárdítani a képességem. Közben elvégeztem az iskolát majd egy két éves cukrász-tanfolyamot is: 21 éves koromra már nagyon ügyesen teleportáltam, túl voltam a kölyök-éveken és elkezdtem egy nagyáruház cukrászüzemében dolgozni. Sajnos a munka nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem élveztem különösebben az inkább nagyipari termelésre hasonlító sütést. A sok együtt töltött idő lassan összemelegítette apámat és Melanie-t. Mikor apám visszavonhatatlanul beleszeretett, nekem mondta el először. Kedves nőnek tűnt, nagyon csinos is volt és melegszívű és boldoggá tette az idősebb Alistair Morven-t, így természetesen eszem ágában sem volt közelgő esküvőjük és közös, családi boldogságunk útjába állni.

Sajnos körülbelül egy évvel ezelőtt nagy tragédia történt a családban: az édesapám autóbalesetet szenvedett. Két ittas fiatal miatt kellett meghalnia, miközben Melanie-nek ment Valentin-napi ajándékot venni. Ostoba voltam, de fájdalmamban a nőt hibáztattam, aki viszont szintén összetört, hisz elveszítette férjét és szerelmét. Máig nehezen bocsátok meg magamnak az akkori viselkedésem miatt. De én is összetörtem. Az apám volt az egyetlen ember a világon, akit mindig, minden körülmények között, feltétel nélkül szerettem és aki előtt mertem megnyílni, akihez közel álltam. A legjobb barátom is volt egyben. Nem tudtam, mihez kezdjek ezután... az élet olyan üresnek tűnt nélküle.

Melanie, a nevelőanyám hihetetlen lelki erőről tett tanúbizonyságot, mikor összepakolta a holminkat, eladta a házat és a bútorokat, szinte mindent apám személyes tárgyain kívül és néhány bőrönddel útra kelt, hogy újrakezdje az életét. Nem tudtam mit tenni, nem volt tervem, sem egy épkézláb ötletem, teljesen összetörtem, hát követtem az egyetlen személyt, akit követhettem. Így érkeztünk tavasszal Eilean-ba, ahol Melanie és a bátyja, Roman régi családi kastélyának átalakítási munkái folytak. Melanie elmondta, hogy úgy döntött, új kihívások elé néz. Ezzel együtt én is választhattam, s úgy döntöttem részt vállalok benne és segítek nekik. Emellett pedig elkezdtem dolgozni a kisvárosi cukrászdában, ahol hamar megtaláltam azt az örömet a szakmámban, melyet Inverness-ben nem volt alkalmam megtapasztalni. Kivettem egy kis lakást és ott élek háziállataimmal és valaha szebb napokat látott növényeimmel együtt, de gyakori látogatója vagyok az akadémiának is, ahová szabad bejárásom van. Eilean-ban ráadásul beszálltam egy sötét hangulatú metalt játszó bandába is, mint énekes-gitáros, időnként fellépéseink is vannak a felföldön, de nem vagyunk túl ismertek.

AVATARON

Dennis Droomers
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Lachlan Alistair Morven   Szer. Aug. 19, 2015 2:25 pm

Az előtörténet elfogadva, jó játékot! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Lachlan Alistair Morven
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Karakteralkotás :: Elfogadott előtörténetek-