HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Roman MacClannough igazgató

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Roman MacClannough igazgató   Vas. Aug. 09, 2015 10:08 pm
Roman MacClannough


Faj, típus: Idegen, Atmos

Nem: férfi

Születési idő, hely: 1974.02.26., MacClannough birtok, Eilean, Skócia


Tantárgy: az akadémia alapítója és igazgatója; társadalomismeret és általános képességismeret tanár.


KINÉZET

180 cm magas, vékony, kellőképp izmos testalkattal rendelkezem. Vékony szálú hajam sötétbarna, a fejtetőn szoktam hosszabbra hagyni és többnyire összekötve viselem. Szemeim szürkék, arcom vékony, hosszúkás és csontos némi arcszőrzettel, orrom egyenes, füleim kissé elállóak. Testem több tetoválás is díszíti, hajam és szakállam pár ősz szál, arcom pedig néhány ránc és szarkaláb, de ez természetes, a korral jár. Járásomon és büszke tartásomon azonban még nem látszik meg az idő vasfoga, s tekintetemből erő és tettrekészség árad. Megjelenésem ápolt, igényes, de nem szeretem a kötöttségeket, így az öltönyt sem kifejezetten. Többnyire sötét színű farmerban és ingben vagyok. Kedvelem a drága karórákat is, gyűjteményemből egy minden nap van rajtam.

SZEMÉLYISÉG

Alapvetően nyugodt, megfontolt, titokzatos férfi vagyok, kifejezetten intelligens, művelt, rendszerető, precíz. Őszinte vagyok, tiszteletet parancsoló és tiszteletet készséggel megadó. Alázatos, de határozott; figyelmes de józan. Olyan tanár vagyok, akire szívesen néznek fel a diákok, mert nem irányításra szoruló gyermekként, hanem jó tanácsokra szoruló fiatal felnőttként látom őket. Jó társasági személy vagyok, megragadó kommunikációval és szónoki képességekkel. Nem okoz nehézséget számomra mások előtt megnyilvánulni, beszélni. Könnyen férkőzöm mások bizalmába, bizalmat keltek, mert nem ítélkezem és nem kritizálok. Hiszek a meggyőződéseimben, de nem vagyok hivalkodó, vagy arrogáns. Hogy céljaim elérjem, nyugodt vagyok és türelmes, határozott és fegyelmezett. Rengeteget vagyok képes várni, hogy megszerezzem amit akarok. Könnyen alkalmazkodom, simulékony, jó megfigyelő és elemző vagyok, kitartó és állhatatos. Beszédem mindenkivel tisztelettudó, modorom kifogástalan.

Elegáns magabiztossággal közlekedem a világban, szeretem ha felnéznek rám és elfogadják gondolataim. Mindig hiszek önmagamban. Bátor vagyok és szabad, mert elfogadom önmagam és a világot a maga valójában. Jó vezetési készségekkel lettem megáldva, igazságos vagyok és olyasvalaki, aki képes nehéz helyzetekben is jó döntést hozni. A diplomáciai érzékem kifogástalan, és szeretem a rendet, a tisztaságot, ha olajozottan működik minden - ugyanakkor a káosz fogalma sem áll távol tőlem, de az irányítás nélküli lángcsóvaként pusztító meggondolatlan szavakat és tetteket kerülöm. Épp ezért, számomra kiemelten fontos a fegyelem, s előszeretettel mutatok példát ezen a téren másoknak is. Rendkívül ügyelek a külsőségekre, ezért is egyszerűen nem tudok gyengeséget mutatni.

Nyugodt, türelmes vagyok és mindig úgy tartottam, hogy szinte bármit meg lehet oldani békés úton is, ha az illető jó szavakhoz nyúl. Mindez persze nem azt jelenti, hogy ijedős típus lennék - épp ellenkezőleg, nehéz engem megfélemlíteni, vagy megfenyegetni. Szorult helyzetben sem esem pánikba, megőrzöm a nyugalmam és könnyedén feltalálom magam. Magabiztos vagyok, gyakorlatias és önálló. Hatékonyan végzem el a magam elé kitűzött apró célok minden egyes lépését. Józan vagyok és megfontolt, furfangos, gyors észjárású, pokolian intelligens és nagyon jó a memóriám. Nem hibázok. Soha.

Szívesen vagyok a fiatalok között, gyorsan megtalálom velük a közös hangot és ehhez nem szükséges kevernem a munkát és a magánéletet sem. A saját dolgaim csak rám tartoznak, a diákok életébe sem avatkozom bele, csak ha megszegik a szabályokat, amik tulajdonképpen az ő biztonságukért teremtettek. Mindazonáltal csak akkor büntetek, ha feltétlenül szükséges. Ha dicséretről van szó, azt sem mulasztom el. Nagyon szeretek tanítani, mesélni, tudást és tanácsokat átadni a fiatalabb korosztálynak. Kedvelem a művészeteket és szeretem a vizet, gyakran eljárok Eileanba úszni. Becsülöm a tiszta munkát, az áldozatkészséget, a tanári hivatást annak minden nehézségével és szépségével együtt.

Erősségek: gyors felfogóképességgel, széleskörű ismeretekkel és tudással, meglepő intelligenciával és éleslátással, valamint jó modorral lettem megáldva. Erős rektori, szónoki képességeim és vezetői készségeim vannak, ügyesen leplezem az érzelmeim és fegyelmezett a magatartásom. Jó megfigyelő-készségem, türelmem, ravasz és furfangos észjárásom mindig sokat segít, hogy elérjem a céljaim. Engem nem lehet egykönnyen megtéveszteni.

Gyengeségek: sajnos nekem is megvannak a magam gyengeségei, ezek közé tartozik hogy nehezen válok meg a megszokott dolgoktól és emberektől, nehezen engedem el őket. Ezen felül nem viselem túl jól a tiszteletlenséget és az illem hiányát, valamint a vereséget, a legyőzöttséget, az elutasítást vagy ha ellenkeznek nekem. Bízom józan ítélőképességemben, ezért ha nem is görcsös ellenkezéssel, de nehezen változtatom meg a már kialakult, megformálódott véleményem.

Félelmek: tartok mindenek előtt húgom bántódásától vagy elvesztésétől, hisz a családból már csak mi maradtunk egymásnak. Félek, hogy az iskola sikertelennek bizonyul és a fajtánk napjai meg vannak számlálva. A birtok elvesztése sem tölt el túl derűs gondolatokkal, hisz ez a családi örökségünk. Emellett pedig félem a szorgalommal párosuló emberi ostobaságot is.


KÉPESSÉG

Azonosítás: úgy látom fajtársaim, az idegeneket, mint senki más. Képes vagyok megmondani a személyről, hogy micsoda még ha ő nincs is még tudatában saját képességeinek. Azokat az idegeneket is felismerem, akik emberré változtak a képességük fejlesztésének elmulasztása okán. Az idegenek alfaját és képességét is meg tudom állapítani, valamint annak fejlettségi szintjét. Emellett képes vagyok érzékelni ha egy ifjonc képessége először jelentkezik, történjen az bárhol a világban - nagyon erős impulzus. Ha akarnám, minden egyes alkalmat érzékelhetnék, mikor egy idegen használja a képességét. Tudnám ki, hol, mikor és miért... de azt hiszem abba beleőrülnék, ezeket a jeleket hát nem figyelem. Időnként kiterjesztem azonosító képességem a birtokra is, s ha elmém a megszokottnál egyszerűbb agyhullámokkal találkozik tudom, hogy emberek járnak a szigeten.

MÚLT

Érdekes dolog az idő. Az egyik percben lassú, míg egy másik alkalommal túl gyorsan telik el. Relatív, hisz az a perc egy gyermek kezében túl hamar véget érő játék... a szenvedőében viszont akár az örökkévalóság. Az idő gyógyírként szolgálhat régi sebeinkre - idővel feledünk és emlékezünk.

Furcsa dolog az elme. Otthont ad érzéseknek és tudományoknak is egyaránt... és emlékeknek. Ugyanúgy lehet megszerzett tudásunk nyitott tára, mint sötét, aggasztó útvesztője. Velünk együtt nő, fejlődik - változik. S mi vele együtt változunk.


1974-ben születtem nem messze szülővárosomtól, Eileantól. A kisvárosban már akkor sem volt kórház, a szüleim pedig természetesen ragaszkodtak a steril, orvosi körülményekhez, hogy elsőszülöttjük egészséges lehessen. Családunk ősi, többszáz éves múltra tekint vissza. A mi ereinkben egymás mellett folyik a modern világban élő, hétköznapi ember felhígult vére és a valaha volt büszke harcosoké, akik mind a MacClannough klán fiai voltak. Apám örökébe a családi címer és a név mellé egy kiterjedt birtok is tartozott, Ille Mhóire szigete. Az Eilean-i babonák már évtizedek óta egy elátkozott kastélyról szóltak mindazok ellenére, hogy apám a helyi közösség és a város legnagyobb támogatója, bőkezű jótevője volt. Én egészen más szemmel láttam a kastélyt és a birtokot: egy valóra vált mese helyszíne volt, ahol kedvemre játszhattam és ahol az lehettem, ami és aki csak lenni akartam. Gyermekkorom boldog gondtalanságban telt, öt éves koromban pedig megszületett a testvérem egy csodaszép leánygyermek képében. A szüleim Melanie-nak nevezték el. Én pedig ösztönösen védtem a húgom és tanítottam apróságokra... akkor éreztem először, hogy ha felnövök, tanár szeretnék lenni.

Van, aminek én sem tudok parancsolni.:
 


Hét évesen elkerültem otthonról, hogy egy Edinburg-i magániskolában tanuljak az enyémhez hasonló gazdag és neves családok gyermekeivel. Tanulásban mindig az élen jártam, intelligenciám magasan kortársaim fölé emelt. Valóságos csodagyereknek tartottak, aki az élet majd' minden területén isteni tehetséget mutat. Gyakran jártam haza a bentlakásos iskolából, hogy hétvégéken és ünnepekkor a családommal lehessek. Gyermekéveim békében és boldogságban teltek, mire elértem a 17 éves kort már leginkább az egyetem érdekelt: az Oxford-ra készültem, hivatásomul a tanári pályát szerettem volna választani. Az egyetem szervezett is látogatásokat a fiatalok számára, az egyik ilyenen magam is részt vettem - és akkor valami olyasmi történt, amire álmomban sem számítottam volna. Épp azon a napon, mikor egyetemlátogatáson voltam, már messziről éreztem valami különöset az ódon épületek körül. Ahogy beléptem az egyik ajtón, csak egyre erősödött az érzés. Egy egyetemi tanár állt előttem én pedig ledermedtem. Callagher professzor, 62 éves idegen. Atmos. Egyetemleges nyelvtudással rendelkezik, vagyis...
- ... maga tényleg beszéli a világ összes nyelvét? - néztem rá lelkesen mosolyogva az új információtól. Mikor rám pillantott fakeretes szemüvege mögül, arcára félelem ült ki, s mikor realizálódott bennem hogy milyen gondolatok és ismeretek keringetek az előbb a fejemben, magam is halálra rémültem. Mi az az idegen? Mi az az atmos? És honnan tudom én a professzor nevét, akivel még soha életemben nem találkoztam?
A férfi felegyenesedett és megköszörülte a torkát.
'- Honnan tudod mindezt?
Kétségbeesetten kerestem a szavakat, nem tudtam hogyan mondhatnám el anélkül, hogy ne nézzen bolondnak.
- Én... én... - igyekezetem hiábavaló volt, hisz csak ennyi jött ki a számon - ... igazából én sem tudom. De ahogy beléptem ide és megláttam magát, ez jutott eszembe - válaszoltam.
'- És mi még, fiú? - kérdezte a professzor.
- Hát... hogy ön Callagher professzor, 62 éves és... idegen. Valamiféle atmos. De... de azt nem tudom, hogy mit jelent - szegtem le a tekintetem és hirtelen elszégyelltem magam. A férfi közelebb lépett, felemelte az állam és megvizsgált. Hosszasan nézte az arcom, míg állam ujjai közé csíptette, én pedig nem mertem megmozdulni.
'- Mi a neved, fiú? - kérdezte hosszas hallgatás után, mikor elengedett végre. Addig levegőt is alig mertem venni.
- Roman MacClannough-nak hívnak - mutatkoztam be.
'- Nos, ifjú MacClannough... engedd meg, hogy elsőként én üdvözöljelek köreinkben - mosolyodott el az öreg, én viszont nem értettem, mire céloz '- Jöjj gyermek, sok megbeszélnivalónk van.

Hiába emelném fel a hangom, hiába próbálnék megtenni bármit.:
 


Attól a naptól fogva minden más lett. Nem voltam többé ember. Hazautamon a professzor is kísért és a szüleimnek is elmondott mindent: hogy idegen vagyok, valószínűleg egy olyan, mint ő. Egy atmos. A mindenség tudója. Onnantól fogva Callagher professzor vett szárnyai alá, kitűnő tanulmányi eredményeimnek köszönhetően pedig következő évben el is kezdhettem az egyetemet, holott lett volna még egy évem az iskolában. Callagher professzortól megtanultam mindent a fajtánkról, a halálos ágyán is én ápoltam őt néhány év múlva. Mikor végeztem az egyetemen, tanári pályán helyezkedtem el, visszatérve Eilean-ba történelmet tanítottam az embergyermekeknek fiatal tanárként. Nem sokkal később Melanie ereje is jelt adott magáról, így felmondtam hogy mellette lehessek. Szüksége volt rám, egy másik idegenre, én voltam az ő erejének forrása. Tanítottam őt, együtt fedeztük fel a képességét, miközben a sajátomat is továbbfejlesztettem. Két év múlva az ő ereje is megszilárdult én pedig elhagytam a családi birtokot, hogy Londonban éljek tovább és mentoráltakat fogadhassak magam mellé, mert éreztem, hogy segítenem kell. Az évek alatt több fiatal idegennek is segítettem.

Az időnek nem tudok parancsolni.:
 


Az idegenek vezetése, a Tanács Londonban felfigyelt rám és a képességemre ezért felkértek, hogy csatlakozzak hozzájuk, nagy hasznát vehetnék a képességemnek. Igent mondtam és feladtam tanári pályafutásom, hogy az idegenek nagykövete lehessek. Sokat utaztam, találkoztam a világ leghatalmasabb embereivel is nem egy ízben. Emellett az évek során több ifjú idegen mentora is voltam, de sajnos a kis számú közösség tagjai nem tudtak ott lenni mindenhol, ahol az ifjoncok képességei is megjelentek, így számunk csak kis mértékben tudott növekedni. Már-már attól féltünk, elmúlunk. Hogy nem lesz ki továbbvigye az erőt, a tehetséget, a különleges képességekre való hajlandóságot, hisz minden idegen emberré változott.
Az akadémia az én ötletem volt, amelyet a Tanács elente vonakodva fogadott, de azután támogatott mert belátták, hogy csak így érhetjük el, hogy az idegenek nagy százalékának ne vesszen el a tehetsége. Megalapítottam hát az iskolát a szüleim halála óta elhagyatott birtokon húgommal, Melanie-vel együtt. És most végre elérkezett az idő, hogy a Treldom Tayn akadémia fogadhassa az idegenek új generációját és lehetőséget nyújtson minél több ifjoncnak, hogy felfedezhesse a benne szunnyadó őserőt.

Sem az emlékeimnek.:
 


AVATARON

Adam Darski
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Roman MacClannough igazgató
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Karakteralkotás :: Elfogadott előtörténetek-