HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Franky Talbot

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Franky Talbot

avatar

Nem : Lány
Kor : 19
Faj : Idegen, Rylor
Képesség : Alakváltás
Foglalkozás : Tanuló
Előtörténet : Ez rólam szól
Zeném : Diamonds

TémanyitásTárgy: Franky Talbot   Szer. Aug. 12, 2015 4:36 pmFRANCESCA "FRANKY" TALBOT


Faj, típus: Idegen, Rylor

Nem: lány

Születési idő, hely: 1998. június 2.; Portand (Egyesült Államok, Maine fővárosa)


Ház: Margant

Évfolyam: elsőéves


KINÉZET

168 cm-es magasságom nőies idomokkal, erős testalkattal és dús keblekkel párosul. Arcom szív alakú, szemöldököm ívelt, orrom normális, egyenes. Bőröm hibátlan világos színű (bár gyakori kiegészítőim a különféle kékes-zöldes foltok, sérülések és horzsolások), mely éles kontrasztot teremt sötétbarna, mandulavágású szemeimmel és - többnyire - fekete frizuracsodámmal. A hajam változatos, menetes hosszúságú (a leghosszabb része hátközépig ér) és tépett, de egyébként előszeretettel változtatom a frizurám, illetve a hajam színét.
3 piercingem van (nyelv, orr, ajak), 7 fülbevalóm, egy fültágítóm és több tetoválásom. Öltözködésben az extrémebb ruhákat és az egyedi stílust részesítem előnyben, leginkább a fekete áll hozzám közel színben, bár mióta tudom hogy időnként át kell majd változnom valami... mássá, kénytelen voltam beszerezni néhány inkább kényelmes, mint mutatós darabot.

SZEMÉLYISÉG

Amit szerintem egyből leveszel ha találkozol velem, hogy nem vagyok az a finom és nőies lány, még ha külsőre nagyon is ezt feltételeznéd. Leginkább egy afféle eléggé fiús lány vagyok, a lányokkal többnyire nem is jövök ki jól, csak a srácokkal. Elég fura tudom, de tisztában vagyok vele, hogy kicsit beképzelt és öntelt vagyok, meg hogy lenézek másokat... a rasszizmus csak időnként jön ki rajtam, mint... mint mit tudom én, a lábgomba vagy valami ilyesmi. Máskor meg: "Nekem nincsenek faji előítéleteim!... mindenkit egyformán utálok!"... hát igen, tudom, időnként eléggé tapló vagyok meg bunkó... meg kötekedő... és nagyszájú. Igazság szerint még szeretem is a balhékat, ugyanakkor és talán épp ezért gyakran magamat keverem bajba. De ha egyszer felmegy az agyvizem mit csináljak? Emésszem magam? Na azt már nem - ami a szívemen az a számon, ez a helyzet.

Ha felbosszantanak, abból sosem sül ki semmi jó, mert alapól is önfejű vagyok, de ennek tetejébe még agresszív is leszek. Igen is bosszúálló típus vagyok, nagyon nehezen békélek és bocsátok meg. Harcos vagyok és bátor - kiállok magamért mindig, mindenkor. De egyébként nem vagyok ilyen goromba meg kiállhatatlan ám, csak még hamar robbanok és könnyen befolyásolhat bármilyen abszurd élethelyzet, ez azt hiszem még a fiatalkoromnak köszönhető, bár sokan mondták hogy szerintük inkább szeszély. Mondjuk akitől meghallom, hogy megjegyez valami hasonlót biztosan nem teszi zsebre a gúnytól, szarkazmustól, cinizmustól és iróniától csöpögő vad hangulathullámom, még ha előtte a világ legösszetartóbb párosa voltunk is. Nem bírom, ha kritizálnak... bár előfordul, hogy nem veszem fel de többnyire robbanok és jobb, ha tudod: az előbb ütök, aztán kérdezek vonalat képviselem.

Közvetlen vagyok, könnyen barátkozom, szeretem a humort és értem is. Lételemem az extrém sportok, az adrenalin, az őrültségek, a bulik. Szeretek gyorsan élni és nagy lánggal égni, nekem nem pálya a szüleim laza, ritmustalan lötyögős életstílusa, mindig is ki akartam törni az unalom ketrecéből és azt hiszem ez részben sikerült is, bár nem feltétlenül úgy, ahogy terveztem. Minden esetre a vágyam és ingerenciám mindenképp megvan rá és ez kellőképp motivál is ahhoz, hogy benne legyek minden őrült b*romságban. Abszolúte a mának élek. Nem vagyok buta, épp ezért nem is nagyon foglalkoztat a tanulás (... mert az a butáknak való). Nem férek a bőrömbe - azt hiszem így lehetne engem jellemezni a leginkább. Ami külön vicces, tekintve hogy... hát tulajdonképpen mindez fizikailag is megesik velem (micsoda remek humora van az életnek...). Úgy tűnhet nem csak nyughatatlan, de lemeríthetetlen is vagyok: ez nem igaz, viszont -e tekintetben jobban hasonlítok egy Duracell-nyuszira mint egy normál emberre. Tudniillik, bármikor és bárhol képes vagyok elaludni, mintha kiütöttek volna. Gyakran néznek ezért narkolepsziásnak, pedig orvosi papírom is van az ellenkezőjéről.

A nyugodt, gondoskodó, sőt kifejezetten szeretetreméltó és jó-barát arcom igen kevesen ismerik és ezen nem is áll szándékomban változtatni. Könnyen kötök felületes ismeretségeket, haverságot, de igazán közel nem szoktam magamhoz engedni másokat. Különben is, szűk a lista, hisz eleve kiesik a legtöbb csaj: csini-cukik, nyávognak, soványak, kis tökéletesek, ha valami bajuk van akkor kibeszélnek vagy hátulról támadnak, mindig gyáván és nem face-to-face. Aki túl komolyan veszi magát szintén nem fogja élvezni a társaságom, ugyanis utálom a komoly és karót nyelt tagokat, akik nem élvezik az életet. És persze a hegyi beszédeiket, na azokat főleg. Azt hiszem a legnehezebben viszont azt viselem, ha egy társaságban nem én vagyok a középpontban, ha nem produkálhatom magam és nem rám figyel mindenki. Valamilyen szinten azt hiszem, vezéregyéniségnek születtem. Lehet, hogy egyszer jó vezér lennék... de az nem most lesz és nem is holnap. Mert imádom a bulikat, a szórakozást és ha már megemlítettem a hedonista élvezeteket, ne felejtsük ki már-már beteges kávémániám sem. Enni és inni nálam nem valamiféle létfenntartás... sokkal inkább intézmény. Imádom és rendszeresen igénylem is a száguldást (főleg motoron), a mozgást és a (nem csak extrém) sportokat. Szeretem szabadnak érezni magam, ha csatangolhatok és levezethetem az energiáim. Nagyon szeretem a zenét, a jó filmeket és a videó-játékokat is. Mindenek felett azonban a leginkább azt szeretem, ha a saját magam ura lehetek.

Erősségek: stílusomnak köszönhetően jól kijövök a fiúkkal és nem is vagyok csúnya - meg úgy egyébként is tisztában vagyok magammal és a képességeimmel, egészséges énképem van magamról és jól is érzem magam a bőrömben. Határozott vagyok, igazi vezéregyéniség, nem éppen ijedős és sosem hagyom magam mellőzni vagy elhallgattatni. Őszinte vagyok a végsőkig. Van önbizalmam, sőt talán kicsit túlzásba is viszem néha önmagam produkálását. Fizikai erőm megdöbbentően nagy, edzett és atletikus alkat vagyok: hajlékonyságom, ügyességem és fürgeségem átlagon jóval felüli és a fájdalomküszöböm is magas, ami azért a képességem tekintetében nem hátrány. Kreatív vagyok és energikus. Akit egyszer megszeretek és a barátommá fogadok az jól jár velem, mert igaz barát vagyok és olyan nincs, hogy "nem", vagy "nem lehet" egy barátnak. Soha.

Gyengeségek: az éjszakai nasi. Ha valaki csinálna nekem egy cukorkaösvényt egy faággal kitámasztott dobozig, simán el tudna vele fogni. De ugyanez a helyzet a chips-szel, vagy akár egy szelet pizzával... imádok enni és főleg éjszaka. És hogy miért gyengeség? Mert igenis szolgálhat kisebb dolgokban megvesztegetési alapként. Csokival, édességgel sok mindenre rá lehet venni. Ja és eszem - sokat. Rengeteget. Zavarba ejtő adagokat. És mindig van nálam valami, mert hamar nyűgös leszek éhesen. És fáradtan is. Ja, egyébként ha alszom, felőlem elsüthettek mellettem egy ágyút, képtelenség felébreszteni. És szeretek aludni, ha rám jön a fáradtság egyszerűen muszáj aludnom (értsd: akár a kib*szott járdaszegélyre is lefekszem, ha ott kap el). Mindezek ellenére viszont gyengeségem a sütés, főzés: amit el lehet rontani egy konyhában, azt általában el is rontom ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Kávét is csak azért tudok főzni, mert csak egy gombot kell megnyomni hozzá. Emellett pedig gyakran lebecsülöm mások képességeit. Velem képtelenség észérvekkel megalapozott vitát folytatni, vagy megbeszélni a dolgokat. Hamar megunom és inkább kiütöm a vitapartnert, addig is legalább csendben van. Nehezen ismerem el, ha hibázok és könnyen megsértődöm. És gyakran előfordul az is, hogy nem hagyok szóhoz jutni másokat. További gyengeségként felróható rossz szokásaim a dohányzás, az agresszivitás és hogy egyszerűen képtelen vagyok mértéket tartani, bármiről legyen is szó a világon.

Félelmek: leginkább attól tartok, hogy történik valami a családtagjaimmal, vagy a barátaimmal és én nem vagyok ott, hogy megvédhessem őket, vagy segíthessek. Féltem az állatkáimat otthon, már nem mintha nem bíznék benne, hogy a szüleim jól tartják őket, de akkor is: mi lesz ha egyszer elkóborolnak? Abba talán még bele is halnék. Félek attól is, hogy elveszítem az ízlelő-képességem mint a fater, csak mert imádok enni és nem igazán tudom elképzelni az életem hátralevő részét édességek és cukros üdítők, na meg kávé nélkül. Végül pedig, kicsit magamtól is félek, ettől az új megsokszorozódott erőtől és az állati alakoktól, mert olyankor nem én irányítok.


KÉPESSÉG

Rylor vagyok, köznyelven alakváltó. Bármilyen állattá képes vagyok átváltozni... elméletileg. De úgy... kajak. Felveszem az alakot, a jellemet, az ösztönöket. Nem ritka képesség, de a legtöbben leragadnak egy szinten, 4-6 alaknál. Az igazgatóktól tudom, hogy a világtörténelemben mindössze 2 idegen volt eddig, aki 100%-ban képes volt uralni képességét. A többiek sosem tudták elérni az összes létező állati alakot saját akaratukból és kis megerőltetéssel. Mert hogy egyébként elég kimerítő, lassú és fájdalmas az átalakulás, legalábbis eleinte. Alakváltás után sok táplálék és alvás kell, hogy rendbe jöjjek. Ráadásul csak ritkán tudom szabályozni, többnyire magától jön. Szerencsére legalább ha már irányítani nem tudom, előre megérzem: órákkal, vagy egy nappal előbb is. Állatként nem vagyok emberi: beszélni nem tudok és az öntudatom is totál homályos. És nem szoktam emlékezni rá, hogy mit csináltam állati alakban. Azt mondják sok gyakorlással elérhető, hogy emberi tudattal uralkodni tudjak az állati ösztönök felett, hogy megértsem és emlékezzek is rá, hogy mi történik.

Egyelőre még csak egy alak megy, ami nem más mint a jaguár. Jó persze mindig imádtam a macskákat, de ez azért egy piszok nagy és erős macska. Ráadásul nem is sima jaguár, hanem a melanizmus következtében teljesen fekete bundával rendelkező egyed (igaz, közelről megvizsgálva látszanak rajtam a kissé eltérő színárnyalatú pettyek, de a távolból csak egy hatalmas fekete macska vagyok), sárga szemekkel. Na már most, csak hogy érzékeltessem: robosztus testem még nincs teljesen kifejlett állapotban (ahogy emberi testem sem), de így is 57 kilót nyomok már most. Az orrhegyemtől a farkam tövéig 130, a farokhosszam pedig 48 centiméter. Marmagasságom 66 centiméter. Nagyon ügyesen mászok fára, gyorsaságom és ruganyosságom elképesztő. Légpárnás talpszerkezetemnek köszönhetően csendes vagyok, mozgásom kecses míg erős állkapcsom, hegyes fogaim és éles karmaim egyenként is halálos fegyverek (hát még együtt...).

Őszintén szólva nem igazán tudom még irányítani sem az átváltozást, sem felülkerekedni az állati ösztönökön emberi tudattal. Ráadásul mióta egyszer megtörtént, emberalakban is sokkal erősebb lettem és kicsit állatiasabb, utóbbinak nem igazán örülök, mert nem akarom elveszíteni a kontrollt. Én akarok irányítani és én mint Franky, nem én mint macska (tudom-tudom, nem kell kétségbe esni, ezért van az iskola, satöbbi-satöbbi).

MÚLT

Szívesen lettem volna artista. Ez az egy gondolat fért be a lemondó sóhaj mellé, mikor a velem szemben ülő páros, akik valami akadémia igazgatóiként mutatkoztak be végére értek a meséjüknek. Akármennyire hihetetlenül is hangzott minden, egy pillanatig sem kételkedtem benne, hogy igazat beszélnek - ahogy fater meg muter sem. Ők is látták a pusztítást két nappal ezelőtt, amit okoztam. A legtöbb bútort még nem volt időnk lecserélni, ahogy beglettelni a lekapart falat sem, meg újraüvegezni az asztalt és az összetört vázák helyére újakat venni. Legalább a széttépett függönyök helyett szép tiszták kerültek fel. Köszi anya. Életemben először hálás vagyok a hét-országra-szóló lakástextil-gyűjtögető mániádért.

Hát az a nap sem volt mindegy, mikor először jelentkezett a... dolog. Épp azt ünnepeltem, hogy már három egész napja 17 éves vagyok és az unokatestvéreimhez készültem Denverbe. Az hagyján hogy nő létemre egyedül kellett végigvergődnöm a tranzitvárón egy hatalmas bőrönddel a megdöbbentően magas sarkú tipegőimben, de a fejem is hasogatott, valami eszméletlenül. Minden fényre, zajra és illatra veszettül érzékeny voltam, néha elkapott a hányinger is, már-már olyan nonszensz dolgok fordultak meg a fejemben, hogy terhes vagyok. Ami viszonylag kétségbeejtő. De nem ez volt a legrosszabb... éreztem. Magam sem tudom pontosan leírni, de nagyon furcsa érzés volt, mintha belülről feszítene szét valami, valami ami nagyon ki akar törni... mint mielőtt rókázik az ember. És nem tudtam mi ez és miért, de ez életem azon kevés alkalma közé tartozott, mikor elkezdtem félni. Tudtam, hogy valami nincs rendben, szóval inkább fogtam egy taxit, visszafordultam és hazamentem. Anyuék nem voltak sehol és annyi erőt sem éreztem magamban, hogy telefonáljak egyet. Inkább csak dobtam egy SMS-t az unokatestvéremnek, de a rosszulléttől csak annyit tudtam leírni, hogy "Nem megyek". olyan szinten szállt ki minden erő a testemből, hogy az egy hetes részegség után tartó hulla-másnapossági állapot még csak meg sem közelítette az érzést. Nagyon intenzív volt. Arra koncentráltam az ágyam szélén ülve, hogy egyenletesen vegyek mély levegőket. És akkor jött a fájdalom, amihez hasonlót még soha életemben nem éltem át. Konkrétan azt hittem abban a pillanatban, hogy a halálomon vagyok.

Az asztalon lévő három letört fülű csészére és a két kettérepedt csészealjra néztem. A ruhám még mindig ázott volt a kávétól. Pedig én csak tartottam őket az ölemben, aztán egyszer csak... reccs... anya meg mindig hozott másikat, én meg már elképzelni sem tudtam, mi a k*rva baja van a fél készletnek. Azzal áltattam magam két napja, hogy ez az indokolatlan pusztítás mind csak Murphy, erre idejött két idegen és szavakba öntötték amit én nem mertem: igenis átváltoztam egy nagy, szőrös, fekete vadmacskává pár napja és igen, akaratlanul is olyan erős vagyok, hogy letöröm a csészék fülét, mikor csak simán próbálom megfogni őket.
- Mi is a neve a sulinak? Valami T betűs... - kérdeztem az igazgatóktól de nem tudtam rájuk nézni, inkább kibámultam az ablakon, hogy a fákat vizslassam. Nem akartam, hogy előttük gördüljön ki akár csak egy fél csepp könnyecske is a szememből. Pedig majdnem sírtam - én. Aki soha életemben nem sírtam még azelőtt. És azt, hogy soha, értsd úgy, hogy soha.
'- Treldom Tayn - válaszolta egy finom női hang, amitől azonnal megnyugodtam. Sőt, azt hiszem még el is mosolyodtam, mikor ránéztem.
- Hé, ezt... ezt maga csinálja? Csodálatos... - a nő bólintott. Tessék, itt volt egy újabb ékes bizonyíték rá, hogy ezek léteznek. Hogy létezünk. Hirtelen sokkal jobban lettem. Már nem markoltam és morzsolgattam görcsösen a pólóm szélét. Azt hiszem most talán még egy csésze is megúszta volna törés nélkül.
- És milyen hely? - kérdeztem őket az iskoláról, továbbra is földöntúli nyugalommal lelkemben.

~

Majdnem három hónap telt el, hogy az akadémia igazgatói meglátogattak. Azóta túl vagyok már egy pokolian rossz és nehéz nyáron... soha életemben annyira nem vártam még a szeptembert és az iskolakezdést, mint most. Már nem azért, hogy tanuljak - persze bennem is ott volt az egészséges kíváncsiság és izgatottság - hanem leginkább hogy végre kimozduljak otthonról. Jóformán sehová sem mertem menni a három hónap alatt, ha mégis összeszedtem magam abból mindig valami baj kerekedett. Odaát biztos voltam benne, hogy jó helyem lesz, sitty-sutty megtanulok ezt-azt és nem kell remeteként folytatnom tovább az életet a szobám rejtekében. Na meg azért biztos vagyok benne, hogy jó buli lesz ennyi fura szerzet között eltölteni néhány évet... az is lehet még, hogy valami jó csávóval is megismerkedek. Ez a gondolat egészen felvillanyozott, de csak hogy öt másodperccel később ismét lelombozzon. Amilyen perverz kis dög voltam eddig is, félő hogy ekkora erővel simán megölnék bárkit, aki közeledni próbál hozzám... már pusztán az ölelésemmel. Felmordultam a gondolatra, elfordultam a tükörtől amivel szemben eddig a ruhám igazgattam, erősen megmarkoltam az azóta extra acélrúddal megerősített gurulós bőröndöm fogantyúját és elindultam az ajtó felé. Anya épp akkor jött be mikor feltéptem az ajtót, feltehetőleg hogy legyek szíves végre beszállni a kocsiba, hogy kivihessenek a reptérre... én meg kis híján felborítottam.
'- Francesca édesem, mi a baj? - kérdezte meglepetten és ijedten. Az előbbi gondolatoktól terhesen, morcosan szóltam neki vissza:
- Az élet p*csa sz*r - motyogtam ügyelve rá, hogy jól hallja ő is, meg az egész környék. A kocsihoz tipegtem, idegesen bedobtam a csomagtartóba a bőröndöt, majd visszakiáltottam még az ajtóban hirtelen hangulatváltásomon értetlenkedő, szerető édesanyámnak:
- ÉS NE HÍVJ FRANCESCÁNAK! - azzal dühösen becsaptam a csomagtartót.

A reptérre már taxival érkeztünk meg.

AVATARON

Nina Kate
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alan Gilmore
Admin
avatar

Kor : 20
Faj : Idegen, Innan
Képesség : Illúziókeltés
Foglalkozás : Tanuló
Előtörténet : Olvasd!
Zeném : Meglepetés Smile

TémanyitásTárgy: Re: Franky Talbot   Szer. Aug. 12, 2015 9:58 pm

Az előtörténeted elfogadva. Lakhelyed az erdőben a Farkas faház.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Franky Talbot
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Karakteralkotás :: Elfogadott előtörténetek-