HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Világleírás   Kedd Aug. 04, 2015 5:02 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   Kedd Aug. 04, 2015 5:24 pm

ELHELYEZKEDÉS TÉRBEN ÉS IDŐBEN


A játék eseményei napjaink Skóciájában zajlanak, annak is az északi részén, a Felföldön, Eilean városában. A város, a tó és a sziget is a képzelet szüleményei. A játék világa semmiben nem különbözik a mai földrajzi, társadalmi, kulturális, stb. berendezkedéstől, leszámítva egy az embereken kívüli képzeletbeli fajt.


Skócia Nagy-Britannia teljes északi részét betölti, területének 34 százalékát teszi ki. Éghajlatára a változékony jelző a legjellemzőbb, de egyébként mérsékelt éghajlatú területről van szó. Ez azt jelenti, hogy a nyár kellős közepén is előfordulnak kifejezetten hűvös napok és a maga páratartalom miatt sok az eső és sűrűn alakul ki köd. A telek általában hidegek és csapadékosak, a nyarak nem különösebben melegek - a klíma tehát meglehetősen barátságtalan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   Kedd Aug. 04, 2015 5:25 pm

AZ IDEGENEK


Az idegenek egy embertől elkülönülő faj, bár többségükről ezt senki nem tudná megállapítani, ami fizikai adottságaikat illeti. Az idegenek többsége az emberekétől semmiben sem különböző testben él (bár előfordulhatnak egész különös mutációk, ezek ritkák), emberi tempóban öregednek és az emberekhez hasonlóan sérülnek meg és haláloznak el. Táplálkozási szokásaik sem különböznek az emberétől. Az egyetlen különbség az, hogy minden idegennek van különleges képessége (a képességek kialakulásáról bővebben ITT olvashatsz), amelyek típusa szerint az idegenek önmagukat hat csoportba sorolják. Ezek a következők:

Vesper: jelentése "Az Én". A vesperek valamiféle önmagukra fizikai értelemben ható képességek birtokosai, mint például a levitáció, vagy a láthatatlanná válás. Előfordulási rátájuk az Idegenek között 25%.
A vesperek képességlistája ITT olvasható.

Chiah: jelentése "Élet ereje". A chiahok különféle erők és erőhatások fizikai értelemben vett manipulációjához értenek, mint például a telekinézis vagy a növénymanipuláció. Előfordulási rátájuk az Idegenek között 35%.
A chiahok képességlistája ITT olvasható.

Innan: jelentése "Intuíció". Az innanok nem fizikailag, inkább mentálisan ható képességek tulajdonosai, mint például a hipnózis, vagy a jövőbe látás. Előfordulási rátájuk az Idegenek között 15%.
Az innanok képességlistája ITT olvasható.

Rylor jelentése "Állati lélek". A rylorok erősebbek, gyorsabbak és szívósabbak az embereknél és más Idegeneknél, képességük révén pedig életük során általában 3-4 különféle állat alakját is képesek magukra ölteni, majd visszaváltozni. Előfordulási rátájuk az Idegenek között 20%.
A rylorok képességének részletei ITT olvashatóak.

Atmos: jelentése "Tudás". Az atmosok képessége különféle tudások külön elsajátítás nélküli ösztönös birtoklását foglalja magába, mint például a más idegenek képességének megérzése, vagy a világ összes nyelvének ismerete. Előfordulási rátájuk az Idegenek között mindössze 5%.
Az atmosok képességlistája ITT található.

Az idegenek létezése a mindennapok embere előtt titok, csak a világ legmagasabb vezetésébe tartozó emberek tudnak a fajról. Hosszú évekkel ezelőtt egyezséget kötöttek az idegenek Tanácsával és megállapodtak a békés egymás mellett élésben. Ezért kiemelt szerepet kapott az ifjú idegenek tehetségének megőrzése, fejlesztése és nevelése, hogy a birtokukban lévő képességeket és hatalmat életükben a jó szolgálatába állítsák, és megőrizzék a két faj között fennálló békét.


Mivel az idegenek képessége fejlesztés (megszilárdítás) nélkül egy éven belül elvész, ha nincsenek más idegenek közelében, Roman MacClannough ötletéből és a Tanács hozzájárulásával létrejött a Treldom Tayn Akadémia, ahol a fiatalok először a 2015/2016-os tanévben tanulhatják meg mindazt, amire szükségük lehet küszöbön álló felnőtt életük során.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   Vas. Aug. 09, 2015 8:02 pm

GILLEAIN LOCH ÉS ILLE MHÓIRE SZIGET

A kastély a skóciai felföld hegyes-völgyes, tavakkal tarkított vadregényes vidékén helyezkedik el. Maga a kastély és a hozzá tartozó birtok az Ille Mhóire szigeten található, mely egy hatalmas tóból (loch), a Gilleainból emelkedik ki. A kastélyt és a birtokot csak komppal lehet megközelíteni, mely kizárólag a Treldom Tayn Akadémia diákjait és alkalmazottait, illetve engedéllyel rendelkező idegeneket szállít.

MACCLANNOUGH BIRTOK

Az Ille Mhóire sziget teljes egészében a MacClannough család magánterülete, idegeneknek ezért ott tartózkodni hatóságilag tilos. A sziget közepén közel 200 éves várkastély áll, melyet a felmenők hagytak a család mai tagjaira - így lett a birtok és a kastély is Roman MacClannough és Melanie Morven (született MacClannough) öröksége, melyet ők most különleges fajuk szolgálatába állítva iskolává alakítottak.

A birtokon a kastélyon felül kiterjedt erdős terület is található, melyen belül egy nagyobb és néhány kisebb faház is helyet kapott, illetve egy mesterséges tó csónakházzal. A kastély mellett egy nemrég emelt, de építési stílusában régi korokat idéző sportlétesítmény is kialakításra került.

EILEAN VÁROSA

A Gilleain lochtól nem messze egy kisváros található, Eilean. Lakossága ki számú, alapvetően békés, kertvárosi hangulatú település. A várost körbevevő hegyek lélegzetelállító látványt nyújtanak, a barátságtalan időjárási viszonyok és a pezsgőnek koránt sem nevezhető élet ellenére azonban nincs tömeges elvándorlás urbánusabb területek felé. A kisváros hűen őrzi a népi tradíciókat és babonákat, az egész települést átjárja egy külső szemlélőknek talán kissé furcsa, nem túl korhű hangulat és a híres népbüszkeség - ez a terület Skócia maga.

Eilean város lakói úgy tudják, a szigeten egy magániskola intézménye található. Gyakran aggatják a furcsa melléknevet a birtok lakóira, s némileg idegenkednek is tőlük. Emellett a szigetet hosszú éves babonák alapjaira helyezve elátkozottnak tartják, ezért ösztönösen kerülik, hogy belépjenek a területére. Aki mégis megpróbálja, azt valószínűleg a sűrű erdő és az éjszakánként szabadon portyázó vadállatok hamar hazazavarják félelmében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   

Vissza az elejére Go down
 
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Világleírás
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Leírások-