HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Niall Tierney

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Niall Tierney

avatar

Nem : Fiú
Kor : 20
Faj : Idegen, Chiah
Képesség : Életre keltés
Foglalkozás : Tanuló
Előtörténet : Niall Tierney
Zeném : Rocky Road to Dublin
* :

TémanyitásTárgy: Niall Tierney   Hétf. Aug. 17, 2015 10:00 amNIALL TIERNEY


Faj, típus: Idegen, Chiah

Nem: fiú

Születési idő, hely: Dunmore East (írül An Dún Mór Thoir), Waterford megye, Munster tartomány, Ír köztársaság; 1998. február 2.


Ház: Ihsahn

Évfolyam: elsőévesKINÉZET

171 cm-es magasságommal és 75 kg-os súlyommal vékonynak, átlagos testalkatúnak mondanak a legtöbben. Szemeim színe kék, a hajszínem pedig attól függ, épp ki veszi górcső alá: szőke, barna, szőkés-barna, vagy piszkos-szőke... attól függ, ki hogyan értelmezi bár tény, hogy nyáron és sok fény hatására hamar kivilágosodik. Bőröm színe fehér, valamiféle különleges oknál fogva nagyon nehezen barnulok bár őszintén szólva nem is próbálkozom vele olyan erősen. Öltözködésem egyszerű: farmer és póló, kényelmes sportcipő. Előszeretettem viselek nadrágtartót és inget is, iskolán belül természetesen az egyenruhát.


SZEMÉLYISÉG

Aki rám tekint, első benyomása egész pozitív lehet, hisz humoros vagyok, nyílt szívű, őszinte és többnyire pozitív gondolkodású, vidám, kedves és mosolygós. Van bennem lelki erő és elszántság, céltudatos vagyok és felelősségteljes. Régen hittem, sőt igazából valamilyen szinten még most is hiszek az eredendő jóságban, de már nem vagyok naiv, sokkal figyelmesebb lettem. Szerencsére még az események olykori kedvezőtlen alakulása sem tudta befolyásolni, hogy egyenes, becsületes és tisztességes maradjak, aki jóakaratú és könnyen barátkozik.
Könnyen alkalmazkodó, simulékony természetemnek köszönhetően nem tartok haragot, képes vagyok a megbocsájtásra. Nem vagyok kifejezetten viszály- és konfliktuskerülő, de jobb szeretem agressziómentes úton tisztázni a félreértéseket - persze megeshet, hogy nálam is elszakad a cérna. Sőt, egyesek szerint elég a legkisebb szikra ahhoz, hogy elemi erővel robbanjak olyan darabokra, amelyeket sosem néztek volna ki belőlem.
Személyiségem elsőre sokak szemében unalmassá, szürkévé tehet; ám aki jobban ismer az tudja, hogy valójában nagyon nehéz kiigazodni ingadozó ízlésemen, változékony hangulatomon és instabil érzelmi állapotomon. Mondhatni határozottan bizonytalan vagyok mindenben, az engem körülvevő világot sokszor nem értem, nem tudom mire vélni, ennek ellenére unalmasnak tartom. Keresem a biztonságot, a békességet, stabil környezetre vágyom és nyugalomra, miközben nem értem hogy miért unatkozom állandóan.
Nem vagyok elkényeztetett, sem pazarló mert megbecsülöm azt, amim van és nem szoktam visszaélni azzal ami az enyém, sem azzal ami másokból ered. Könnyen alkalmazkodom a körülöttem lévőkhöz, ha valaki szomorú az én kedven is romlik, ha megnevettetnek, hosszú ideig derűs maradok. Alapvetően őszinte érzésű vagyok és nem zárkózom el az újdonságok elől, de mindig ott van bennem az ösztönös visszakozás, a következményektől való félelem és némi bizalmatlanság. Egy részem mindig szenved, míg egy másik folyamatosan lázad és nem hagy nyugodni soha.
A hatodik érzékem roppant fejlett és hallgatok is a megérzéseimre, ezzel ösztönösen védve magam, ugyanis mindezek mellett túl kíváncsi vagyok és megtéveszthető. Ezt a kettősséget próbálom a szőnyeg alá söpörni azzal a humorral és a laza attitűddel, amit olyan szépen magamra igazgattam az évek folyamán.

Erősségek: nagyon jó a koncentrációs-képességem és kitartó vagyok, aminek köszönhetően a tiltás ellenére némi gyakorlással apróságokban bár, de máris egész jól használom a képességem; szeretek másokon segíteni és még a kilátástalannak tűnő helyzetekben is találok megoldást, főleg ha az illető felvidításáról van szó; hamar képes vagyok felismerni a potenciális veszélyforrásokat és vészhelyzeteket, ezáltal megelőző lépéseket tenni.

Gyengeségek: mondjuk ki őszintén, sosem voltam az a tornára termett alkat, sokakhoz képest ügyetlennek számítok a sportok terén; energikusságom révén rengeteget gyakorlok, tanulok, bármi mással foglalkozom mint a pihenéssel, így a fáradtsággal gyakran nem törődöm, csak ha az már vészes méreteket ölt; közepesen hipochonder vagyok (valódi betegségem nincs, de "szeretek" magamon különös, betegségre utaló jeleket felfedezni és a legrosszabbra gondolni, időnként egyenesen pánikba esni, miközben makkegészséges vagyok).

Félelmek: hogy a családommal történik valami, főképp a húgommal; az emberektől, mert saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy a másságból fakadó gyűlöletük mi mindenre képes; tűztől és a megszégyenüléstől.


KÉPESSÉG

Életre keltés: képes vagyok életre kelteni élettelen tárgyakat. nagyon jópofa képesség, de egyelőre még csak apróságokat tudok vele megcsinálni. Jóbbára húgom babáin kísérleteztem eleinte, de az életre keltett játékok eddig sok mindent nem tudtak csinálni - integetni, pislogni, lépegetni. Még magam sem tudom, hogyan működik pontosan, mennyire kelnek életre, mi mindenre lehet őket rávenni... egy viszont biztos, az élő szervezeteket - emberek, állatok, növények - nem tudom irányítani. De élettelen szervezeteket, mint amilyenek a kövek például, vagy akár az élettől már elszakított, levágott faágak, azokat igen.

Milyen lesz kifejlődve:
 


MÚLT

A csodás ír vidék gyermeke vagyok - napra pontosan február 2.-án születtem 1998-ban egy kis faluban, Dunmore East-ben. Vagy ahogy mi hívjuk, An Dún Mór Thoir. Igen, pontosan tudom, hogy úgy hangzik mint egy név a Gyűrűk Urából. Szüleim első gyermeke voltam, akik a Niall nevet adták nekem. Saját vállalkozást vezettek, a falu egyetlen kisboltját, mindketten ott dolgoztak. Jómagam testvér nélkül nőttem fel, de volt több unokatestvérem és mivel elég összetartó volt a család, gyakran találkoztunk és sokat játszottunk együtt, csatangoltunk a valaha híres halászfalunak tartott Dunmore East utcáin, vagy a környező erdőkben, bozótosokban. Időnként a szigorú tiltás ellenére még a tengerbe is bemerészkedtünk, szülői felügyelet nélkül természetesen.
Azért azt nem mondanám, hogy rossz gyerek voltam, csak eleven. Óvodába a faluba jártam, iskolába pedig egy nem messze lévő kisvárosba. Sosem tartoztam az éltanulók közé, de rossz sem voltam. Igazából a felfogóképességemmel nem volt semmi baj, inkább bizonyultam időnként lustának ami a leckéket, vagy a tanulást illette. 12 éves múltam, mikor édesanyám egy újabb gyermeknek adott életet: egy lánynak, aki Aileen-nek neveztek el. Már kicsi kora óta nagyon szerettem, sokat segítettem körülötte édesanyámnak és már akkor megfogadtam, hogy mindig vigyázni és védeni fogom őt. Szépen cseperedett, én pedig tanítgattam és gyakran magammal vittem kószálni. Én mutattam meg neki először a környező erdőt, sokat játszottam vele. Nagyon közel álltunk egymáshoz mindig.

Mikor betöltöttem a 17. életévemet, valami különös dolog történt - épp a húgom egyik babáját kerestem, melyért egész nap nyafogott. Tudtam, hogy ott lesz valahol a szobában, hisz nem nyelhette el a föld, de Aileen szobájában akkora volt a káosz, hogy azt sem csodáltam volna, ha a babája világgá megy. Ezt neki is elmondtam, de a megbántott kiskutya-szemeknek és a lebiggyesztett ajkaknak nem tudtam nemet mondani, mikor megkért, keressem meg Susie babát. Jó fél óra kutakodás után meglett a kis átkozott, kezembe fogtam és magam sem tudom miért, de hozzá szóltam.
- Hát itt vagy... máskor fütyülj, vagy valami, mert ha nem nézem át azt a kék dobozt még egyszer, örökre ott maradsz... - ingattam a fejem mosolyogva és már indultam is volna kifelé, mikor legnagyobb meglepetésemre a baba bólintott egyet. Azonnal eldobtam, úgy megijedtem. Te jó isten, mi volt ez? Mi a fene volt ez?! Beletelt pár percbe, mire megnyugtattam magam, hogy minden bizonnyal csak képzelődöm. De olyan valóságosnak tűnt... mikor lehajoltam érte, egy hirtelen ötlettől vezérelve azt gondoltam, vajon ha akarom, akkor fel is tudna ülni? A baba pedig - láss csodát! - felült.

Persze mikor mindezt elmeséltem a szüleimnek, ők csak jót nevettek. Megpróbáltam ismét megmutatni az attrakciót, de nem ment. Akkor komolyan bolondnak hittem magam és a szüleimnek is sikerült rábeszélniük, hogy csak képzelődöm. Jó, persze, írek vagyunk, akik mindig is hittek a természetfelettiben... mármint a koboldokban, a szivárvány lábánál lévő aranyban, a jó szerencsében, tündérekben - de nem bólintó és felülő babákban. Egy szóval, próbálkoztam utána még egy darabig, de nem sikerült semmit varázsolnom. Néhány nap múlva viszont két rejtélyes alak, egy férfi és egy nő jelent meg a házunknál és bebizonyították, hogy nem csak képzelődtem, igenis életre keltettem azt a babát, ha csak néhány pillanatra is. Hittem nekik és mivel elég meggyőzőek voltak, egy idő után a szüleim is. Meghívtak az iskolájukba, ahol csupa hozzám hasonló gyerek lesz a következő tanévtől... és bár megkértek, hogy addig ne nagyon próbálgassam a képességem, természetesen nem tudtam neki ellenállni. Elsajátítottam még néhány trükköt, amit Aileen nagyon értékelt, a szüleimnek is tetszettek - ellenben a falu lakói, mikor kitudódott a dolog, nem annyira. Sosem hittem volna, micsoda ellenségeskedés és gyűlölet lapulhat az emberek szívében - félnek és gyűlölnek mindent és mindenkit, ami kicsit is más. Ezt a leckét jól megtanultam a nyáron, mikor szabályosan afféle leprásként tekintettek rám, boszorkánynak, ördögnek, ártó szellemnek, meg ki tudja mi mindennek neveztek még. A szüleim üzletét is lerontotta, hogy én vagyok a fiuk... bár ők mindig azt mondták így szeretnek, ahogy vagyok és elfogadják, hogy különleges adottságokkal rendelkezem. Nem féltek tőlem, de nem akartam ártani nekik semmivel... pláne olyasmivel, amiről nem tehetek és amiért nem kellene nekik sem bűnhődniük, ha nem lennének ilyen elutasítóak és szűk látókörűek az emberek.

Alig vártam már a szeptembert, bár fájó szívvel hagytam ott az otthonom és a húgom, aki mindig mindenki előtt megvédett mindig, akár a felnőttekkel is szembe szállt értem... de most itt vagyok és örülök neki. Elegem lett az emberekből és a buta és gyenge világukból - itt, az akadémián végre önmagam lehetek olyanok között, akik hozzám hasonlóak.


AVATARON

Dane DeHaan
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alan Gilmore
Admin
avatar

Kor : 20
Faj : Idegen, Innan
Képesség : Illúziókeltés
Foglalkozás : Tanuló
Előtörténet : Olvasd!
Zeném : Meglepetés Smile

TémanyitásTárgy: Re: Niall Tierney   Vas. Aug. 30, 2015 5:12 pm

Elfogadva! Wink


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Niall Tierney
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Karakteralkotás :: Elfogadott előtörténetek-