HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Jáde Van Moezel

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Jáde Van Moezel

avatar

Nem :
Faj : Idegen, Chiah
Képesség : Biológiai manipuláció
Foglalkozás : Tanuló
Előtörténet : ...but blood, toil, tears and sweat.
Zeném : It's so quiet here and I feel so cold
* :

TémanyitásTárgy: Jáde Van Moezel   Szomb. Szept. 19, 2015 3:21 pmJáde Van Moezel


Faj, típus: Idegen, Chiah

Nem:

Születési idő, hely: 1998. 11. 07. Hollandia, Hoorn


Ház: Syloch

Évfolyam: Elsőéves


KINÉZET

Szépsége nem hétköznapi; szemrevaló teremtés, birtokában van minden vonásnak, ami alapján egy nőt szépnek lehet titulálni. Szögletes arca karakteres, mégis finom vonalakkal rajzolt; sötét, ívelt szemöldök húzódik a seprűs pillákkal árnyékolt macskavágású íriszek fölött, melyek smaragdként fénylenek – tiszta, hideg zölden. Telt rózsaajkai és a derekát söprő, dús ébenfekete hajkorona éles kontrasztot alkot alabástrom bőrével, melyet nem rútítanak el csúnya bőrhibák; arcának makulátlan fehérségét még rózsás pír sem enyhíti soha. Alkata karcsú, kezei-lábai kecsesek, vékonyak, egy porcelánbaba törékenységének benyomását keltve – a látszat azonban csal, a lány, ha fizikailag gyenge is, nincs cukorból – inkább gyúrták acélból; szilárd, tiszta, hideg fémből. Nőiessége már nem csupán bimbózó, alakja kellemesen lágy vonalú, keblei teltek, bőre puha és selymes; mindez a lágyság azonban nem jut kifejezésre. Amint a tekintetét lehet forrónak és jegesnek találni, de melegnek soha, úgy mozdulataiból is az örökös távolságtartás sugárzik. Elérhetetlen szépség.

SZEMÉLYISÉG

Egykor mindene megvolt. Társadalmi helyzete magasan az átlag fölé emelte, ő azonban messze hajította magától a nevet, az örökséget, a státuszt – elvesztette múltját, megtagadta apját és barátait, szemükben pedig attól a pillanattól fogva megszűnt létezni. Senkivé lett, jelentéktelen, közönséges tagjává a pórnépnek.
A vezeklést választotta; elvetette régi önmagát, aki az apjának való megfelelésért foggal-körömmel harcolt, nem nézve lába elé, hogy kit tapos el mindeközben, gyűlöletessé vált előtte minden, amit korábban szeretett: a jómódot, melyet vérrel mosott pénzen vásároltak és a hatalmat, mely kiskirálynői titulust biztosított neki.
Valamikori kifinomultsága megkérgesedett, úri mivoltáról mára semmi sem árulkodik; érzelmi világa kifakult, simulékony modora eldurvult, az etikett pedig mintha soha nem is lett volna a fejében. Bizonyos értelemben nőiessége is kárt szenvedett, hiszen elvesztette nemének legfőbb jellegzetességeit: képtelen érzelmi támaszt, gondoskodást nyújtani az arra vágyónak, számára csak anyagi szükségletek léteznek. Az életnek már csak a gyakorlati oldalát képes és hajlandó meglátni.
Noha nem ég benne embergyűlölet, idegenkedik embertársainak mindennapi, apró-cseprő gondjaitól, örömüktől, bánatuktól, szokásaiktól; falat húz maga köré, ami lehetetlenné teszi, hogy igazán részesévé váljon a világnak. Nem él benne ösztönzés, hogy barátságokat alakítson ki, a szerelemről pedig nem is nyilatkozhatna lesújtóbban – rideg gőggel elérhetetlenné teszi magát, ösztönösen védekezve attól, amitől retteg, és amire kimondhatatlan undorral tekint: az érintésre, egy férfi közelségére, a szenvedélyre.
Bár Jáde erején felül igyekszik magát a jó úton tartani, elkerülni a kilengéseket, melyeket alaptermészete indukál, és elfojtani az apja nevelésének utolsó csíráit is önmagában, teljes egészében képtelen felülírni jellemét, mely akarata ellenére az apja vonásainak visszatükröződését mutatja. Lemoshatatlan tintával írták, határozott vonallal rótták belé a kíméletlenséget, azt a lelkületet, mely saját érdekeit helyezi előtérbe, mely állati ösztönnel gyűri le vetélytársait, és feledi el a jóérzést, az emberség diktálta parancsokat.
Erkölcsi érzéke mégis fejlettebb; képes hideg fejjel, józanul és igazságosan ítélni, mikor mások már az érzelmeik csapdájába estek volna. Objektíven, már-már bosszantóan racionálisan szemléli a világot, mindent a logikának és a praktikusságnak rendel alá, miközben alábecsüli az érzelmek szerepét, a lázas álmokat és vágyakat – semmibe vesz és elítél mindent, amire nincs ésszerű magyarázat, amit csupán az emberi természettel lehetne megtámogatni, mint indoklással.
Rettentően koravén és merev; a fiatalos forrófejűség, a könnyed kalandok és felhőtlen bulik távol állnak tőle, ezzel párhuzamosan feladataiban precíz és kötelességtudó – már ha úgy ítéli meg, hogy az adott tevékenység a hasznára van. Inkább gyakorlatban, mint az elméletben jeleskedik.
Könnyedén listába lehetne venni azokat az embereket, akik kedvelik a lányt; nagyobb a számuk azoknak, akik ellenségként tekintenek rá, unszimpatikusnak vélik vagy éppen valamiféle tartózkodással vegyes tisztelettel néznek rá. Valóban, egy tüskés sündisznót, aki minden közeledés elől begubódzik, aki mogorván és nyersen utasít el minden segítséget, nehéz szeretni.
Azonban a kemény burok nem rejt teljes lelketlenséget; Jáde tiszta érzelmű, józan, képes szeretni – csak éppen végtelenül csalódott és megkeseredett.

Erősségek:
- Jó stratéga; higgadt, józan, gyakorlatias, hidegvérű, kíméletlen logika jellemzi.
- Szilárd, soha meg nem hátráló jellem.
- Olyan, akire azt mondjuk: a jég hátán is megél.
- Gyors a felfogóképessége, józan, paraszti ésszel komplikáltnak tűnő szituációkon is átlát.
- Nem fagy le, bármikor képes megőrizni a nyugalmát és jól dönteni.
- Tájékozott, sok mindent látott mát több oldalról is; képes az arany középúton járni.

Gyengeségek:
- Az érzelmi oldal. Nehezen éli meg és mutatja ki az érzéseit.
- Pszichológiai, önértékelési problémákkal küzd.
- Az emberek, mint élő, érző lények, akikkel kapcsolatba kellene kerülnie.
- Durvaság, könyörtelenség.
- Nyers modor.
- Filozófia, irodalom; a száraz, gyakran a valóságtól elrugaszkodott elmélet


Félelmek:
- Fél az apjától, és attól, hogy valójában ő maga sem jobb a férfinál.
- Emberi közelség, érintés.
- Férfiak.


KÉPESSÉG

Biológiai manipuláció. Az élő rendszerek biokémiai folyamataiba képes beleavatkozni, a test bármely sejtjében végbemenő reakciók manipulációja kerül uralma alá, ha kitanulja képessége használatát. Most még csupán gyenge, alig látható változások észlelhetők az alanyokon; komoly, hosszabb időtartamú, esetleg visszafordíthatatlan torzulásokat nem képes végbevinni célpontjain. Képessége fejlesztésében fontos szerepet kap az élő rendszer és annak működésének megismerése – ezzel kerül az irányítás a kezébe. Minél pontosabban tudja majd, milyen folyamatokba avatkozik be, azokban milyen anyagok vesznek részt, és hogyan zajlanak le, annál pontosabban tud a manipuláció tárgyára koncentrálni, meghatározni azt – így erősödik a képessége által kifejtett ereje.  

MÚLT

Úgy hiszed, boldog vagy, elvégre fürdesz a földi javakban. És nem csupán a helyzeted kiváltságos, de te magad is különleges vagy. Százból, ha egy olyan szép nőt találni, mint te; a társaid felnéznek rád, lassan megalapítod a saját kiskirályságodat.  

Valami mégis hibádzik: nem vagy boldog.


Nyomorult vagy, mert lankadatlan erővel küzdesz valamiért, amit nem kaphatsz meg – ugye, új ez a szó? Jobban tennéd, ha hozzászoknál.
Az apád nem fog szeretni, nem fog becsülni, nem fog elismerni – ahogy eddig sem tette. Hajszálra pontos mása vagy annak a nőnek - az anyádnak - aki egyedül a szívéig tudott hatolni, és akit elvesztett. Vedd észre!  Rá emlékezteted, aki itt hagyta – egyedül egy gyerekkel, megkeseredve, kiszipolyozott lélekkel.

Eltaszított téged, és mindeközben vakká vált mindenre; ha az orra előtt parádézol is, sem fogja felismerni, hogy a lánya nem esett messze a fájától, hogy kiköpött olyan vagy, mint ő: kiváló üzletember. Te is elegáns könnyedséggel taposol el bárkit, akár az apád – de vedd észre, ő téged is legyűrt és páros lábbal taposott porba.

Történnie kellett valaminek, ami kibillenti a mérleget.


Magadnak köszönheted, ugye tudod? A te sarad, hogy tizenhat évesen a csinos fejedre húzott zsákkal egy furgonba tuszkoltak, hogy pisztolyt szorítottak az oldaladhoz, hogy kegyetlenül megerőszakoltak.
De az apád mégiscsak a megmentésedre sietett, elvégre szépen kiperkálta a váltságdíjat – te pedig jótette ellenére is úgy néztél rá, mint még soha: megütközéssel, undorral.

Megcsömörlöttél magadtól is.

Rádöbbentél ugye, hogy az ő törvénytelen, mocskos üzleteinek te váltál az árává? Te fizettél az ő bűneiért. Miatta morzsolódott szét az emberrablók karmai közt a régi világod, a tisztaságod és az elveid.

Most már tudod, mit éreztek azok a hangyák, akiket eltapostál az érdekeidet hajszolva.

Összezuhantál, aztán megpróbáltál talpra állni, ami azóta sem sikerült teljesen. Magad mögött hagytad az apádat és az életed, melyben sosem volt hiány pénzből, barátokból, cselédekből és egyéb pótolható eszközökből.
Ma – mondhatni – földönfutó vagy, szerencséd, hogy az Akadémia kitárta előtted kapuit, különben még megeshetne, hogy az utcán kell álomra hajtanod azt a csinos fejedet.

Elismerem, jobb ember lettél – de boldogabb nem, ugye? A képességed segíteni fog kievickélni a gödörből? Nem félsz, hogy hallani fogsz még az apádról? Nem tartasz tőle, hogy beléd vannak írva azok a vonások, amiket most elsatírozni próbálsz?

Kötve hiszem, hogy valaha tovább tudnál lépni...

AVATARON

Megan Fox
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Jáde Van Moezel   Vas. Szept. 20, 2015 8:51 pm

Nagyon jó előtörténet, elfogadom természetesen Smile Az avatarfoglalóba még írd be magad, aztán mehetsz is játszani!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Jáde Van Moezel
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Karakteralkotás :: Elfogadott előtörténetek-