HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Shay & Rony

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Ronan Anderson

avatar

Nem : Fiú
Faj : Idegen, Vesper
Képesség : Röntgenlátás
Foglalkozás : Tanuló
* :

TémanyitásTárgy: Shay & Rony   Szomb. Szept. 26, 2015 7:03 pm


Shay & Rony


Egy kis cetlit találtam ma a táskám rejtekében, amin a következő állt: tali a könyvtárban 6-kor. Nos, biztos ugyan nem voltam benne, de feltételeztem, hogy a rejtélyes papír ma került a könyveim közé, így azzal a megfontolással, hogy két legyet is üthetek egy csapásra, úgy döntöttem, délután tiszteletemet teszem a könyvtárban. A két körülmény egyébként a találkozó és a házi dolgozat volt, amihez első nekifutásra anyagot kell gyűjtenem, aztán megírnom, végül reggel beadnom. Zsúfolt program, de mindezidáig lusta voltam nekirugaszkodni.
Hat előtt néhány perccel már a könyvtár égig érő könyvespolcai között bolyongtam, alaposan tanulmányozva a kötetek gerincein végigfutó címeket. Az óra nagymutatója néhány kört már rávert a hatra, mikor könyvekkel a hónom alatt kifordultam a polcok által alkotott egyik kis folyosóról. Előttem asztalok álltak párnázott székekkel, meg néhány fotel közvetlenül a falhoz tolva. Az ülőhelyek üresen ásítottak – egyetlen kivétellel legalábbis. Az egyik körasztalnál egy lány üldögélt, akiről mondjuk nem az rítt le, hogy vár valakit, velem ellentétben ugyanis ő nem pásztázta kimeredt szemekkel a helyiséget.
Mindenesetre rajta és a könyvtároson kívül egyetlen élő sem múlatta itt az idejét. Azzal kapcsolatban pedig, hogy esetleg a könyvtárosnő firkantotta a kis cetlit és csempészte bele a táskámba, erős kétségeim voltak.
A gondolatmenet végére jutva már a lány asztalánál álltam, és egy választ nem igénylő udvariassági kérdéssel helyet is foglaltam vele szemben.
- Hello. Örülök, hogy nem egyedül vagyok olyan elvetemült, hogy még ilyenkor is a könyvtárban időzöm. – Mosolyra húzódó ajakkal, fejcsóválva húztam magam elé egy könyvet, de mialatt kezem a lapokon futott végig, tekintetem a lányt fürkészte. – Egyébként Rony vagyok. Te pedig? – A ruházata alapján kikövetkeztettem, hogy a Namtar ház tagja, egyszóval zseni vagy stréber – esetleg a kettő együtt.
Egyébként még most sem tudhattam, hogy a lánytól származik-e a kis cetli; ha igen, majd úgyis közli, ha nem, legalább akkor sem kell egyedül ücsörögnöm, és ha szerencsém van, még egy kis csoportmunkára is rávehetem a szent cél - a dolgozatom megírása - érdekében.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shayleen Stark

avatar

Nem :
Kor : 20
Faj : Idegen, Innan
Foglalkozás : Tanuló
* :

TémanyitásTárgy: Re: Shay & Rony   Vas. Szept. 27, 2015 8:04 pm

Az a jó a könyvtárban, hogy nem sokan látogatnak el ide, ha mégis, akkor azt csak azért teszik, mert valami beadandó dolgozathoz kell anyagot gyűjteniük, vagy valami ilyesmi. Ezzel ellentétben, én nagyon sok szabadidőmet itt töltöm, és olvasok, vagy tanulok. Annyi sok könyv van itt, amit még sosem láttam/olvastam, és a következő hat évben szeretném mindet megismerni. Ami persze egyesek szerint szinte lehetetlen, de próbálkozni azért lehet nem? És amilyen hülye vagyok, meg is fogom próbálni. Bár lehet, hogy a végére a könyvtárosnőnek, aki egyébként nagyon kedves és aranyos, már herótja lesz tőlem, annyit lát itt. Egyenlőre még nem panaszkodott, és szerintem még örül is, hogy van valaki aki itt van. Egyszer-kétszer már elbeszélgettem vele, gyakorlatilag Ő eddig a legjobb barátom, annak ellenére, hogy talán már a hetvenen is túl van.
Ma is már az utolsó órám után itt voltam, de most van is okom, hogy itt maradjak. Valaki egy kis cetlit dugott a táskámba a minap, hogy találkozni akar velem 6-kor a könyvtárban. Bár erősen az a gyanúm, hogy ez egy átverés, és nem kéne itt lennem, én mégis eljöttem. Remélem nem bánom meg. Mondjuk ha arra kerülne a sor, meg tudnám védeni magam, igaz, hogy a képességem nem szívesen használom, de ha muszáj, akkor muszáj. De nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor. Addig is, míg az a valaki, vagy valakik meg nem jön, jönnek, elveszek az egyik polcról egy könyvet, ami Mary Antoinette-ről szól, és azt olvasgatom. Meg közben rajzolok is. Három dolog van, amiket szívesen csinálok és megnyugtat, ez az olvasás, zenehallgatás, és a rajzollás. Bár ez utóbbiban nem vagyok kifejezetten profi, de azért tudok szép, részletes rajzokat készíteni. De furcsa módon csak ceruzával. Ha egy ecsetet, és festéket adnak a kezembe, akkor rémes alkotások kerülnek ki a kezeim közül, így azzal nem is próbálkozom.
Most is ceruzával rajzolok egy, a táskámból előhalászott lapra, egy Mary Antoinette ihletésű rajzocskát. Pontosabban azt a jelenetet, mikor készülnek a lefejezésére. Nem is figyelek a környezetemre, csak akkor emelem fel a fejem a rajzról, mikor valaki hozzám szól, és leül mellém.
- Szia! - Köszönés letudva, s csak egy kósza pillantást vetek a fiúra, és az öltözékére, hogy megtudjam melyik házba is tartozik. Khold... Remek, akkor nem háztárs, szóval nem is kell vele nagyon foglalkoznom. De Ő csak nem hagy békén.
- Én... Shayleen vagyok. - még egy félszeg mosoly is kiül az arcomra, hogy azért ne tűnjek annyira komornak, vagy ami rosszabb, céltáblának, akit kedvére piszkálhatnak. Aztán eszembe jut a cetli, ami miatt most itt vagyok, ezért előkotrom a táskám mélyéről, igaz, már kicsit összegyűrődött, de ezen kívül kutya baja.
- Öhm... Izé... Ezt nem te írtad egészen véletlenül? - kérdezem, felé nyújtva az említett papírfecnit, amire csak annyi van írva, hogy ma hatkor találkozó a könyvtárban. És történetesen nemrég múlt 6 óra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ronan Anderson

avatar

Nem : Fiú
Faj : Idegen, Vesper
Képesség : Röntgenlátás
Foglalkozás : Tanuló
* :

TémanyitásTárgy: Re: Shay & Rony   Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm


Shay & Rony


Figyelmemet úriemberhez méltón megosztottam a Namtaros lány és az előttem heverő könyv közt, melynek per pillanat a tartalomjegyzékében kutattam, nem kifejezetten erőltetve meg magam, hogy ráakadjak a szükséges információkra. Inkább csak amolyan tessék-lássék módon tanulmányoztam a sorokat, mialatt jobban szemügyre vettem a lányt. Mindezt mondhatni, észrevétlenül tettem, a szándékaim pedig kimerültek annyiban, hogy felmérjem, valószínűleg és körülbelül mire számíthatok majd a lánytól.
Az első néhány szavából már megértettem, hogy nem túl kommunikatív személyiség – idegenekkel szemben legalábbis. Ennek nyomán pedig egyre inkább biztos voltam benne, hogy a titokzatos meghívást rejtő cetli nem az ő műve; ha pedig nem tévedek, és valóban olyan félénk a lány, amilyennek első benyomásra tűnt, akkor jó esély lehet arra, hogy szívatás áldozatai lettünk.
Jól tudtam, milyen emberek válnak elsősorban a tréfamesterek célpontjává – igazság szerint gyakran csapódtam az ilyen klikkekhez, és egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor húztam ki magam egy kis szabályszegésből vagy szívatásból. Az viszont már kevésbé tetszett, hogy a cetli talán éppen az én átverésemre szolgált.
A lány kérdésére érdeklődve emelkedett meg a szemöldököm, majd a könyvkupac fölött átnyúlva elvettem a cetlit, melyre csupán egy pillantást kellett vetnem, hogy lássam: a testvére lehetne az enyémnek.
- Nos, igaz, hogy nem én írtam, de én is kaptam egy ilyet. – Miután előhúztam a zsebemből a kérdéses cetlit, kiterítve a párja mellé fektettem az asztalra, hogy Shayleen is jól láthassa.
– Nagyon úgy fest, hogy valaki szervezett nekünk egy vakrandit – vigyorodtam el láthatóan remekül szórakozva. Tudom, csúnya dolog, de fúrt a kíváncsiság, hogy a lány mit fog reagálni a szavaimra - amikkel egyébként csupán viccet próbáltam csinálni a helyzetből, de egy félénkebb, visszahúzódóbb személyiség talán nem kezeli olyan könnyedén a kis megjegyzésemet. Habár ki tudja?Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Shay & Rony   

Vissza az elejére Go down
 
Shay & Rony
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Steven & Shay

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Játéktér - Kastély :: Könyvtár-