HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Latest topics
» Rony, Ryan és Szegény Áldozat
Hétf. Nov. 09, 2015 11:03 am by Ryan Anderson

» Ronan & Franky
Vas. Okt. 11, 2015 5:06 pm by Ronan Anderson

» Jade & Niall
Pént. Okt. 09, 2015 8:00 pm by Jáde Van Moezel

» Alan és Niall
Vas. Okt. 04, 2015 5:41 pm by Niall Tierney

» Shay & Rony
Szomb. Okt. 03, 2015 9:09 pm by Ronan Anderson

» Franky & Alan II.
Hétf. Szept. 28, 2015 10:34 pm by Franky Talbot

» Nadia Adelaide Blackmoon
Vas. Szept. 27, 2015 10:24 pm by Nadia A. Blackmoon

» Lachlan & Shayleen
Vas. Szept. 27, 2015 11:54 am by Lachlan Morven

» Idegen alfaj (képességtípus)
Szomb. Szept. 26, 2015 5:16 pm by Seth Waller

Szavazz ránk minden nap!


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (12 fő) Hétf. Aug. 17, 2015 9:37 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Az iskoláról

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Az iskoláról   Kedd Aug. 04, 2015 5:05 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Az iskoláról   Kedd Aug. 04, 2015 11:53 pm

HÁZAK
ATRITAS


Más néven a Merészség Háza. A házba azok a diákok kerülnek, akik belső értékeik alapján érdemesek rá: bátrak és nem félik hallatni hangjukat; hűségesek önmagukhoz, kiállnak magukért és másokért is. Ugyanakkor a ház sok diákját akár forrófejűnek, meggondolatlannak is nevezhetnék, ezért nekik többet kell foglalkozniuk képességeiket kontrolláló készségek fejlesztésével. Az Atritas házban bármely képességtípusú diák megtalálható.Ház színe: piros és arany.
Ház jelképe: arany vadászkürt.
Ház vezető tanára: ...
SYLOCH


Más néven a Rózsa Háza. A házba jellemzően olyan diákok kerülnek, akik külső szépsége meglepő és a legtöbb emberhez képest kirívó, s nagy valószínűséggel ez fogja őket leginkább előrevinni és segíteni az életben, hogy kihasználhassák a lehetőségeiket. Mivel ezen meghatározó tulajdonságuk miatt rájuk hamarabb figyelnek fel az emberek, a ház diákjainak többet kell foglalkozniuk álcázó készségük fejlesztésével. A Syloch házban bármely képességtípusú diák megtalálható.Ház színe: narancs és arany.
Ház jelképe: aranyló nap.
Ház vezető tanára: ...

MARGANT


Más néven a Győzelem Háza. A házba jellemzően olyan diákok kerülnek, akik fizikai ereje, gyorsasága és ügyessége a meghatározó - úgymond ők az idegenek "katonái". A ház tanítási rendjében a legnagyobb szerepet a fizikai fejlesztés kapja, valamint az erők megfelelő kontrollja, önszolgálatba állítása és természetesen a fegyelem. A Margant házban fordulnak elő a legnagyobb számban rylorok (a legtöbb rylor ebbe a házba kerül), de ritkán vesperek vagy más idegenek is felbukkanhatnak a diákok sorai között, ha a fizikai erő dominál bennük (innanok és atmos-ok nagy valószínűséggel sosem lesznek közöttük).Ház színe: zöld és fekete.
Ház jelképe: fekete medve ezüstkarmokkal.
Ház vezető tanára: ...

KHOLD


Más néven a Sóvárgás Háza. A házba olyan diákok kerülnek, akikre jellemző az irigység és a sóvárgás, de ez nem feltétlen egy rossz dolog: a küzdelem, előre haladás, az egyre többet akarás és becsvágy képviselőit ezek a tulajdonságok minden értelemben előre viszik az életben, a legnagyobb kérdés csak az, hogy milyen irányba. A Khold diákjaira sokan tekintenek fekete bárányként s való igaz nem mind tisztességesek, de sokan vannak köztük akik kiaknázva és jó irányba összpontosítva a bennük feszülő mindig többre vágyó erőt messze túlszárnyalhatják társaikat. A Khold házban bármely képességtípusú diák megtalálható.Ház színe: arany és fekete.
Ház jelképe: fekete kígyó.
Ház vezető tanára: ...

NAMTAR


Más néven az Alapítvány Háza. A házba jellemzően olyan diákok kerülnek, akik szellemi képességeikkel emelkednek társaik fölé, sokat és szívesen tanulnak, jó memóriával, önfegyelemmel és kitartással rendelkeznek. A Namtar házban bármely képességtípusú diák megtalálható aki szellemileg csúcsteljesítményt nyújt - az atmosok 99%-os bizonyossággal ide kerülnek, de sok innan is lehet a soraikban.Ház színe: lila és arany.
Ház jelképe: keresztbe tett aranykulcsok.
Ház vezető tanára: ...

SATARIEL


Más néven a Korona Háza. A házba jellemzően olyan diákok kerülnek, akik nagyszerű vezetői készségekkel rendelkeznek, s lehetőségeikhez mérten mindenben csúcsteljesítményt nyújtanak. A ház diákjainak vállán egy nap valószínűleg komoly teher és felelősség fog nyugodni, belőlük lesznek a vezetők, az idegenek diplomatái, vagy egyéb magas beosztásban ténykedő felnőttek. A Satariel ház képviseli az iskolai elitet, soraiban bármely képességtípusú diák megtalálható.Ház színe: bíbor és ezüst.
Ház jelképe: bíbor korona.
Ház vezető tanára: ...

IHSAHN


Más néven az Egyenlőség Háza. A házba jellemzően olyan diákok kerülnek, akik más házba nem illettek s elsőre semmilyen különleges, vagy kiemelkedő tulajdonsággal nem rendelkeznek, inkább átlagosak, egyenlőek. Sokan csodabogarakként, "gyíkokként" tekintenek rájuk, pedig ők tanulhatják meg a legfontosabb és legértékesebb leckét az életben: hogy mindenki egyenlő. Az Ihsahn házban bármely képességtípusú diák megtalálható.Ház színe: kék és ezüst.
Ház jelképe: ezüst fa.
Ház vezető tanára: ...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Az iskoláról   Szer. Aug. 05, 2015 10:03 pm

ÉVFOLYAMOK

Első évfolyam: a diákok 17 évesen érkeznek az akadémiára és kezdik meg az első évfolyamot. Az emberi iskolai tantárgyakat továbbra is tanulniuk kell, hogy érettségit tehessenek, emellett pedig felfedezik az idegenek különleges világát és történelmét, felfedezik és elkezdik használni képességeiket.

Második évfolyam: a legtöbb diák 18 évesen lép a második évfolyamba, ahol továbbra is tanulják a megszokott tantárgyakat, a második évfolyam végén pedig leteszik az érettségi vizsgát. A második évfolyamban a diákok karrierválasztás előtt állnak, melyben tanáraik fogadóórákon nyújtanak segítséget, hisz el kell dönteniük milyen irányba tereljék a következő négy évben tanulmányaikat.


Harmadik évfolyam: a harmadik évfolyamban minden diák személyre szabottan vehet fel órákat aszerint, mit szeretne felsőfokon tanulni. A diákoknak olyan szakmát kell választaniuk, amelyben segítségükre lesz a képességük, könnyebben boldogulnak majd az életben. Emellett továbbfejlesztik és kiterjesztik képességüket, azok hatását, próbálgatják a hatásokat és megtanulják, alkalomadtán hogyan rejtsék el magukat az emberek elől.

Negyedik évfolyam: a negyedik évfolyamban továbbra is felsőfokon tanulnak a diákok választott, kívánt jövőbeni szakmájuk szerint. Továbbra is fejlesztik képességüket, álcájukat miközben lassan felnőtté érnek.

Ötödik évfolyam: a diákok az ötödik évfolyamban is felsőfokú tanulmányokat folytatnak választott, kívánt jövőbeni szakmájuk szerint. A képességük még mindig változhat és lehetnek benne kiaknázatlan területek, így azt is fejlesztik.

Hatodik évfolyam: a hatodik évfolyam a tanulmányok befejezéséről és a mentorlásról szól. A hatodik évfolyamosok általában szárnyuk alá vesznek egy-egy (vagy ki-ki kompetenciája szerint akár több) alsóéves diákot, hogy segítsenek nekik, támogassák, tanácsokkal lássák el őket. A hatodik évfolyam végén államvizsgát és akadémiai vizsgát tesznek, valamint már teljes mértékben kialakult és kiforrott képességüket is bemutatják.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Az iskoláról   Szer. Aug. 05, 2015 10:29 pm

TANÁROK ÉS TANTÁRGYAIKROMAN MACCLANNOUGH
igazgató
társadalomismeret tanár
általános képességismeret tanár
MELANIE MORVEN
igazgatónő
innan képességismeret tanár
iskolai pszichológus
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Roman MacClannough
Admin
avatar

Nem : Férfi
Kor : 44
Faj : Idegen, Atmos
Képesség : Azonosítás
Foglalkozás : Társadalomismeret, általános képességismeret
Előtörténet : itt

TémanyitásTárgy: Re: Az iskoláról   Szer. Aug. 05, 2015 10:31 pm

Az általános iskolai rendtartáson felül az akadémiában a következő szabályokat kell betartani:

KÉPZÉSI ALAPOK

A Treldom Tayn Akadémia magánintézmény, ugyanakkor komoly állami támogatásban is részesül, ezért nem csak a tehetősebb idegenek tanulhatnak itt. A nincsteleneket is ugyanúgy befogadják, s tőlük nem kérnek tandíjat, a tehetősebbektől viszont elvárják, hogy ennyivel hozzájáruljanak különös tehetséggel rendelkező gyermekeik képzéséhez és neveléséhez. Az akadémia először a 2015/2016-os tanévben fogadja diákjait.

KÉPZÉS NYELVE

A képzés az intézményben angolul folyik, de tekintve hogy a világ számos idegen országából érkeznek ide tanulni vágyó idegenek, a tanév kezdete előtt az iskola ingyenes angol alapfelkészítést biztosít a diákoknak, valamint az idegen-ajkúaknak a tanéven belül is további korrepetálást. Amelyik diák anyanyelve nem angol, annak ezt a nyelvet kell felvennie kötelezőként, az angol ajkú diákoknak pedig választaniuk kell egy idegen nyelvet az iskolában tanórai keretek között felvehető nyelvek közül.

ISKOLAI VISELET

Az iskolában minden diáknak kötelező a házának megfeleltetett egyenruhát viselni tanítási időben és azon kívül is. Az iskolai egyenruha kizárólag a felsőruházatot köti meg, mely egységesen fekete színű: van belőle pulóver, hosszú ujjú felsőrész és mellény, mindegyiken a diák házának megfelelő címer hímzésével. A diákok ezen felül szabadon választhatják meg ruházatukat és lábbelijüket, illetve a városban ezeket sem kötelező hordaniuk - ha a szigeten tartózkodnak, annak teljes területén azonban igen!

ISKOLAI REND

Az iskola egész területén tilos a dohányzás a 18. életévüket be nem töltött diákoknak - a tanárok lakrészükben, szabadtéri területeken, valamint a csónakházban (nem hivatalosan) dohányozhatnak, de egyéb területeken nekik sem szabad - ráadásul ezeken a területeken is úgy, hogy lehetőleg azt ne a diákok szeme előtt tegyék! Az iskolában tilos alkoholt és drogot fogyasztani diákoknak, tanároknak, alkalmazottaknak egyaránt! Akik megsértik ezeket a rendelkezéseket és lebuknak, az igazgató előtt landolnak, aki kiszabja a megfelelő mértékű büntetést.

Az iskolában ugyanúgy érvényesek a hatósági szabályok, így aki azok bármelyikét megsérti, szintén büntethető.
A tanárok nem létesíthetnek intim kapcsolatot még a 18. életévüket betöltött diákokkal sem; a szabály megszegése azonnali felmondást von maga után.
A renitens szabályszegő diákokat az igazgató büntetheti az intézmény látogatási jogának megvonásával - vagyis kirúghatja az intézményből. Ez természetesen együtt jár azzal, hogy törlik az illető emlékeit, s így a képességét sem gyakorolhatja soha többé.

BIZTONSÁG

Az iskolában ugyanúgy érvényesek az általános biztonsági szabályok és előírások, azon felül viszont mivel itt különleges képességű tanulókról van szó, még egy nagyon fontos szabály bevezetése is szükségessé vált: a diákok képességeiket csak tanári felügyelet mellett gyakorolhatják első- és másodévben, elkerülendő a baleseteket és káreseteket.

KÖTELEZŐ ÉS VÁLASZTHATÓ TANTÁRGYAK

A kötelező tantárgyak első és másodévben a következőek: Matematika, Történelem, Torna, Társadalomismeret, Képességismeret, Idegen nyelv (angol ajkú diákok spanyol, olasz, német, francia nyelv közül választhatnak; nem angol anyanyelvűeknek kötelezően angol nyelv)

Első és másodévben a diákoknak az alábbi tantárgyak közül kell felvenniük még hármat (ha a diák aktív tagja valamelyik egyesületnek, akkor csak kettőt): Képzőművészet, Zeneoktatás, Biológia, Fizika, Kémia, Földrajz, Média és mozgókép, Informatika.

ISKOLA UTÁNI PROGRAMOK

A diákok a tanórák végeztével délután napközis foglalkozás keretein belül írhatják meg házi feladataikat a nagyteremben, vagy egyedül a klubházukban, esetleg a birtok területén. Az iskola számos egyéb képzést és foglalkozást is kínál diákjainak: futball edzés, vívás, íjászat, táncképzés, iskolai kórus, filmklub, sakk klub és tudományos szakkör.

HÉTVÉGI PROGRAMOK ÉS KIRÁNDULÁSOK

Az iskola engedélyezi diákjainak a birtok elhagyását de kizárólag hétvégén és csak tanári felügyelettel. A diákok ilyenkor szabadon mászkálhatnak Eilean utcáid, de oda csak tanárral juthatnak és a birtokra is csak a tanárukkal térhetnek vissza, másképp fel sem szállhatnak a kompra.
Az iskola időnként kirándulásokat is szervez más városokba, amelyen a diákoknak a részvétel kötelező a hétvégi szabad programmal ellentétben, mely opcionális lehetőség. Ilyenkor általában Eilean-ból szállítják a diákokat különbuszokkal.

OTTHONLÁTOGATÁSI REND

A diákoknak és a tanároknak is a téli szünetben (december 15. - január 5.) van lehetőségük hazalátogatni, de akár a kastélyban is maradhatnak az ünnepekre. A diákok a kastélyban szeptember 1.-én érkeznek, az évzáró ünnepség után pedig június 10.-én hagyják el a birtokot. Nyáron a kastélyban nem tartózkodhatnak sem diákok, sem tanárok, leszámítva az igazgatóságot, akiknek egyben lakhelyéül is szolgál a sziget.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Az iskoláról   

Vissza az elejére Go down
 
Az iskoláról
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Treldom Tayn Akadémia :: Első lépések :: Leírások-